Mac

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Kategori

Kategori

  • Brødknive
  • Knivslibere
  • Kokkeknive
  • Køkkenknive
  • Køkkenudstyr
  • Santokuknive
  • Skinkeknive
  • Spække- og urteknive
  • Udbenere
  • Øvrige køkkenknive
Serie

Serie

  • Chef
  • Pro
16 Produkter
Viser 16 af 16 produkter

Knivskarp japansk tradition

I middelalderen var det samuraisværd, der blev smedet i den japanske havneby Sakai tæt på Osaka, og traditionerne for det gamle smedjehåndværk lever stadig i bedste velgående i byen. Hver eneste kniv, der forlader smedjen hos MAC, er håndslebet og kvalitetskontrolleret for at leve op til virksomhedens slogan ’Verdens skarpeste knive’.

Den skarpe kniv

MAC-knivene er fremstillet af molybdenum stål med en hårdhed fra 59 til 61 på Rockwell-skalaen. Det er stål med et højt kulindhold, og det betyder, at knivene holder sig skarpe længe samtidig med, at de er rustfrie.

Traditionelt er japanske knive udstyret med et blad, der er skrå på den ene side og lodret på den anden. Knivene fra MAC er V-formede, men asymmetriske med en vinkel på 45,5 grader, hvilket giver en optimal balance og alsidighed – både til tynde skiver og til lige snit.

Med en tykkelse på 2,0 til 2,5 mm er der tale om tynde klinger, som nemt skærer sig gennem alle råvarer uden at kile sig fast.

MAC Pro-knivene

MAC Pro-serien har en hårdhed på 61 på Rockwell skalaen. Det er knive, der holder skarpheden, og som er lette at slibe op igen. Knivene er udstyret med holk, der er et lodret, naturligt stop til hånden før klingen, og kombinationen af en tynd klinge og et ekstremt afbalanceret håndtag, der ligger perfekt i midten af hånden, giver en fantastisk kontrol over arbejdet med kniven. Håndtaget er fremstillet af pakkatræ, der er meget behageligt at holde ved samtidig med, at det giver en flot finish. Santokukniv, kokkekniv og filetkniv kan fås med luftskær på klingen, så kniven lettere slipper det, du arbejder med.

Santokukniven fås også i en specialudgave med teflonbelagt molybdenum stål. Håndtaget er i lamineret birk, der er indfarvet i en sort, glansfuld finish, som matcher hele knivens udtryk. Teflonbelægningen kan blive slidt med tiden.

MAC Chef-knivene

MAC Chef-serien er knive i høj kvalitet til meget konkurrencedygtige priser. Knivene er  fremstillet i udstandset molybdenum stål med en hårdhed på 59 på Rockwell skalaen. Håndtagene er i lamineret birk, der er indfarvet i en sort, glansfuld finish. Håndtagene har en lige overkant, der flugter med klingen.

Hvilken kniv bruges til hvad?

Kokkekniven: Den store MAC-kniv med den skarpe spids har en klinge på 20 til 25,5 cm, og den kan bruges til de fleste madvarer og til det det meste – snitte, hakke og skære.

Santokukniv: Den er mindre end kokkekniven, klingen er bredere og buer opad i spidsen med en større tyngde. Det gør den ideel til at hakke og snitte og skære helt tynde skiver.

Filetkniv: God til filetering af fisk og kød. Den lange og smalle klinge glider hen over fiskebenene uden at skære fiskebenene over.

Skinkekniv: Skærer papirtynde skiver.

Udbenerkniv: Velegnet med sin buede klinge, når der skal udskære større mængder kød, udbene kyllinger eller afpudse f.eks. en oksefilet.

Urtekniv: Til bearbejdning af små emner, hvor kokkekniven er for stor. Når grøntsager skal skrælles eller frugt skal skæres ud.

Brødkniv: Knivens bølgeskær gør den ikke kun anvendelig til udskæring af brød, men også når der skal skæres kål, græskar og vandmelon.

Sådan holde du MAC-knivene skarpe

Slibesten til vådslibning er en tusindårig klassisk måde at holde japanske knive superskarpe. Slibestenene lægges i blød i vand 2 til 3 minutter, hvorefter du starter med at slibe kniven på den groveste af stenens 2 sider.

MAC fremstiller 2 forskellige slibesten. På den ene sten er den grove side korn-300 og den fine side korn-1000. Den anden sten er til dig, der ønsker perfekt finslibning af dine knive. Den ene side har en struktur med korn-800, mens den anden side er ekstremt finkornet med korn-5000.

Det store udvalg af knive

De 2 MAC-serier er rigtig gode bud på ekstremt skarpe japanske knive i både høj kvalitet og til fornuftig pris. Tag en snak med Isenkramafdelingen om dine behov og ønsker til knive. Der er rigtig meget at vælge imellem, og vi har stor erfaring i at rådgive om det rigtige valg. Ring 8900 0000, gå på opdagelse på hjemmesiden eller endnu bedre: Besøg showroomet i Aarhus, så du kan mærke, hvad der er den rigtige kniv for dig.