Bestik

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Vis

Vis

  • Fast lavpris
  • Kampagnevare
  • Omtanke
  • Restpartier
Mærke

Mærke

  • Amefa
  • Aterin
  • Chef&Sommelier
  • Dalper
  • Deglon
  • Dick
  • Grunwerg
  • Guy Degrenne
  • Harlang
  • Kupilka
  • Laguiole
  • Paderno
  • Pintinox
  • Victorinox
  • WMF
Serie

Serie

  • Arabella
  • Astro
  • Baguette
  • Baguette Vintage
  • Bistro
  • Bjørn
  • Black Oak
  • Bornholm
  • Casino
  • Chippendale Classic
  • Classico
  • Crudo
  • D' Avila
  • Estilo
  • Flat
  • Glat
  • Haydn Morrow
  • Holland
  • Haag
  • Lutece
  • Navona
  • Nordic
  • P1
  • Pantheon
  • Royal Chippendale
  • Select
  • Signum
  • Soprano
  • Tema
  • Trevi
  • Venedig
  • Ventura
  • Vieux Paris
  • Walzer
  • Øland
Materiale

Materiale

  • 18/0 rustfrit stål
  • 18/10 rustfrit stål
  • 18/8 rustfrit stål
  • Komposit
  • Rustfrit kromstål
  • Rustfrit stål
  • Træ
Farve

Farve

  • Brun
  • Grøn
  • Grå
  • Guld
  • Hvid
  • Rød
  • Sort
291 Produkter
Viser 100 af 291 produkter
Hent flere

Om profil, praktik og opvask

Der er det flotte bestik, som ligger godt i hånden, og som ser godt ud på bordet i et gennemtænkt samspil med glas og service. Så er der det gedigne bestik, der holder til hårdt, dagligt brug i f.eks. kantinen eller institutionen, og der er bestikket, som ofte forsvinder i et hektisk spisefrikvarter.

BENT BRANDT har over 30 forskellige bestikserier, du kan vælge imellem. Serier, der opfylder kravene til professionelt bestik i alle serveringssituationer.

2 typer af rustfrit stål

Rustfrit stål i forskellige materialekombinationer er det foretrukne materiale til moderne bestik – fordi det er praktisk, pænt og rart at holde ved med sine blanke eller matte overflader.

Rustfrit stål til fremstilling af bestik findes i 2 typer.

Kromnikkelstål er den bedste stålkvalitet. Det er en legering, der består af stål, krom og nikkel – 18% krom og 8 eller 10% nikkel. Kvaliteterne kaldes 18/10- eller 18/8-stål, og det er bestik, der kan poleres flottere og blankere end kromstål.

Kromstål er en legering af stål og typisk 18% krom – også kaldet 18/0-stål. Det er en billigere ståltype, der både anvendes til støbning af hele bestik eller til fremstilling af knivblade, fordi kromstål på grund af sin hærdning kan slibes ret skarp. Kromstål får lettere pletter og flyverust under opvask end kromnikkelstål.

Bestik i opvaskemaskinen

Vask dit nye bestik grundigt, før du tager det i brug, så du er sikker på, at al slibestøv fra produktionen er fjernet.

Skyl brugt bestik under rindende vand før du placerer det i opvaskemaskinens bestikkurv med spisefladen opad. Tør bestikket af med en klud efter opvask.

Bestik med skaft af træ, ibenholt eller lignende skal vaskes op og tørres af i hånden.

Sørg for, at bestik af rustfrit stål ikke vaskes op samtidig med f.eks. ostehøvl, æggedeler eller andet grej af aluminium – det skaber en kemisk forbindelse, som resulterer i flyverust på dit bestik.

Syre fra madvarer som f.eks. ketchup, sennep, æg og citron angriber også rustfrit stål og skaber rustpletter. Disse madvarer skal derfor skylles af bestikket hurtigst muligt.

Er dit bestik blevet angrebet af rust, kan rusten fjernes med Pelox stålrens, som forhandles af BENT BRANDT. Det er en creme, der påføres med en blød klud eller svamp, og som efterfølgende vaskes af.

Bestik til tiden – og til måltidet

Lige nu indgår rustfrit bestik med mat sort eller rosaguld overflade ofte i borddækningen, men det er stadig det rustfrit stål i sin egentlige form, der dominerer.

Her har de forskellige måltider sine egne bestikserier. Bestikket til frokost er med en typisk længde på 15-21 cm kortere end det traditionelle spisebestik på 18-23 cm. Her er der f.eks. gafler med lange tænder, som er velegnede til pasta og lange skeer til suppe, hvis ikke det skal være den lille franske bouillonske, som gør suppeserveringen ekstra fin.

Der er smørreknive til morgenmaden, kagegafler, teskeer og latteskeer til eftermiddagskaffen og specielle gafler, når der er hummer, østers eller snegle på menuen.

Og så er der steakknivene, der er et kapitel for sig. Knive, der med sine specielt udformede skafter ligger godt i hånden, når bøfferne skal skæres og som i stil matcher det bestik, som knivene sættes sammen med. Vores sortiment omfatter både steakknive fra Amefa og de meget eksklusive knive fra Laguiole med skaft af f.eks. palisander, ibenholt og elfenben. Og så er der steakrestauranterne, der foretrækker at dække op med en miniøkse (der også bruges på ostebrættet).

Bestik på bordet

Serveringspersonalets traditionelle placering af bestik omkring tallerkenen har fået konkurrence af ’gør-det-selv’-kulturen. Mange vælger at samle bestikket, servietter m.m. i kurve på bordet, så gæsterne selv arrangerer opdækningen.

Til det formål findes der mange flotte løsninger på kurve, bokse og beholdere, der matcher spisestedernes valg af service.

Stil, form og gode råd

Skal det være det nordiske, stilrene design, som du finder i bestikket Harlang, som BENT BRANDT har udviklet i samarbejde med designeren Christoffer Harlang – med bløde former, der både er rare at have i hånden og i munden? Tidløst, funktionelt og som skabt til de nye madvaner med mere grønt.

Eller er du til klassisk stil, men også rene linjer, som du får i de mange bestikserier fra hollandske Amefa og i Pintinox-bestikkene? Eller skal det være enkel vintage-stil som i serien fra Paderno?

Se hele udvalget på hjemmesiden eller besøg showroomet i Lisbjerg ved Aarhus, hvor du kan få alle serierne i hænderne. Du kan også kontakte din BENT BRANDT-konsulent eller ringe til isenkram-specialisterne på 8930 0000 – de har alle meget stor erfaring i den rigtige sammensætning af en borddækning, der matcher dine ønsker, krav og behov.