Artikler
Få historer fra dagligdagen i danske storkøkkener. Kom med når vi besøger nogle af vores kunder og de fortæller hvad der gør deres hverdag nemmere og mere effektiv.
Ingen resultater
Få historer fra dagligdagen i danske storkøkkener. Kom med når vi besøger nogle af vores kunder og de fortæller hvad der gør deres hverdag nemmere og mere effektiv.
13-02-2023
Så kom byggetilladelsen! Til sommer er BENT BRANDT klar til at slå dørene op til showroom, demokøkken og afhentningslager i København. Direktør…
Læs mere
13-02-2023
Hvad gør en CBS-uddannet serviceøkonom, når han mangler udfordringer på de bonede gulve? Han lejer en kælderbutik, bygger selv om og åbner en…
Læs mere
29-12-2022
Mika Wulff har i snart 7 år inspireret og delt viden om desserter, kager og brød med fagfolk og nørder i magasinet ’Lækkerier’. Med en solid…
Læs mere
29-12-2022
I begyndelsen af 2024 samler Nykredit sine københavnske aktiviteter i et 30.000 m2 nyt hovedkontor. Her vil ca. 2200 medarbejdere og gæster kunne…
Læs mere
14-11-2022
Når de lavthængende, bæredygtige frugter – grøn strøm og elbiler – er plukket, er kantinen næste, naturlige punkt på virksomhedernes…
Læs mere
14-11-2022
Bagedyst, corona-hjemmeliv og delevenlig kagekunst på Instagram har givet konditorfaget medvind.
Læs mere
03-10-2022
På Axeltorv i København har organisationen Landbrug & Fødevarer åbnet en restaurant med alt det bedste fra landet omkring os tilberedt med dyderne…
Læs mere
03-10-2022
ATM Design står bag utallige fremsynede indretninger af restauranter – bl.a. Restaurant Mark. Vi har spurgt Design Director Anders Faarborg, hvordan…
Læs mere
07-08-2022
Merete Holst deler her resultaterne af LOCA Kantiners første bæredygtighedsrapport med os som inspiration til arbejdet med en grønnere hverdag.
Læs mere
07-08-2022
Man leder forgæves efter zebra eller kænguru på menukortet, for parken er ikke kun en turistattraktion med 200.000 besøgende om året. Ree Park…
Læs mere
30-05-2022
Corona og klimafokus har forandret vores spisevaner, og det giver både udfordringer og muligheder for kantiner og takeaway-forretninger, siger Lars…
Læs mere
30-05-2022
En restaurant med friskfanget fisk på menuen i en historisk Tivoli-bygning. Placeret i første parket til Plænen-koncerter med tusindvis af tørstige…
Læs mere
19-04-2022
Vi er et håndværk, der mangler hænder. Vores uddannelse hører fortiden til, og fremtiden skal skabes af unge, der er meget værdibaserede, og som…
Læs mere
19-04-2022
Tidligere var buffeten bestemt af ønskerne i en rød postkasse. Nu er det køkkenet og en rød tråd, der dikterer grønt, lokal dyrevelfærd og faglig…
Læs mere
04-03-2022
Bygningen er fredet og en del af et slots historie, beliggende i den smukkeste park i en sønderjysk miniputby, der ligner noget fra et eventyr…
Læs mere
04-03-2022
Det startede med en revolution for 30 år siden. Hvor befinder dansk gastronomi sig lige nu?
Læs mere
17-01-2022
Nu er der håndtag på begge sider af dørene, og gæster og arrangementer strømmer ind og ud af den 10.000 m2 store bygning, der efter 153 år som…
Læs mere
17-01-2022
Corona-tiden har ændret vores krav til at spise ude, og kantinerne er blevet nye rollemodeller.
Læs mere
15-11-2021
… har det lydt fra mange gæster. Og ja, der er en grund til, at 8 medarbejdere har valgt at flytte med Anne og Daniel fra Glyngøre til Aarhus for at…
Læs mere
15-11-2021
Håndværkerne var lige blevet færdige. Så kom coronaen, hjemsendelsen og frustrationerne over en næsten tom kantine. Nu melder spørgsmålet sig: Hvad…
Læs mere
29-09-2021
Det er et sportscenter, men det er meget mere end dét. Det er simpelthen en god idé og en god forretning, der lige har udvidet for 50 mio. kr. Også…
Læs mere
29-09-2021
Det var en bankmand, der kaldte idéen for ’det glade vanvid’, og han fik ret. Konceptet med gourmet alt inklusiv er blevet en vanvittig succes…
Læs mere
09-08-2021
Det betyder: ’At skabe sundhed i stedet for at bekæmpe sygdom’. For kokken Gorm F. Truelsen var sund mad, økologi og dyrevelfærd på menuen længe…
Læs mere
09-08-2021
Med en placering i den nye bæredygtige bydel, Nordhavn, er Comwells største og første hotel i København på hjemmebane.
Læs mere
07-06-2021
Det er ikke kun ved gryderne, de danske senior- og junior kokkelandshold forbereder sig på VM i Luxemburg i november 2022. For det er meget mere end…
Læs mere
07-06-2021
Egentlig var det et konsulentjob, Jesper Koch påtog sig for Danfoss-familien. 3 år senere stod der kreativ direktør på visitkortet, og den…
Læs mere
07-06-2021
Anders og Bettina åbnede porten til en hot succes i Cold Hawaii. Med rigtige flammegrillede kyllinger – tilberedt som de havde lært at elske dem i…
Læs mere
12-05-2021
Det blev til guldmedalje ved OL i Stuttgart i 2020, og den succes gentager det danske Cateringlandshold ved VM i Luxemburg i november 2022. Så…
Læs mere
12-05-2021
Det er en af Danmarks ældste kroer. Det er måske også den nyeste. For Fanø Krogaard fra 1664 har gennemgået en altomfattende renovering, der også…
Læs mere
30-11-2020
Buddha Bowls går sin sunde sejrsgang over hele verden, og i Vejle har restaurantiværksætteren Lars Berggreen tilført successen nye dimensioner og…
Læs mere
30-11-2020
Når en Michelin-restaurant flytter, mister den sin stjerne. Sådan er reglerne. For Louise og René Mammen var det måske lidt af en befrielse, for en…
Læs mere
03-11-2020
Der er intet, der er valgt tilfældigt på Københavns nye femstjernede hotel. Alt er brikker i det detaljerede puslespil, som forener storheden i…
Læs mere
03-11-2020
Vibeke og Tina kom fra et kantinekøkken med husholdningsmaskiner. Men så blev virksomheden solgt.
Læs mere
31-08-2020
Fredet bygning. Lille og kringlet køkken, hvor 20 medarbejdere laver mad for 33 mio. kr. om året. Pladsmangel, men ingen ledige kvadratmetre. Hvad…
Læs mere
20-05-2020
Bliv klogere på Rational SCCs automatiske processer. Dennis Rafn viser dig hvordan Rational SCC kan hjælpe dig i din hverdag.
Læs mere
06-01-2020
Det kan være lidt af en udfordring at lave vegetarlivretter til kødelskere. Det er bl.a. ét af de emner, som kok og inspirationskonsulent Dennis…
Læs mere
06-01-2020
Hos Grundfos skal kampen mod verdens klimaudfordringer tænkes ind i alle aktiviteter. Og her ser man ikke CO2 som et problem, men en del af løsningen.
Læs mere
06-01-2020
”Det er mange år siden, jeg har haft det så sjovt med at lave mad!” Ordene kommer med overbevisning fra Søren Mikkelsen, der har udskiftet rollen…
Læs mere
03-12-2019
Mange ser blæstkøleren som et nødvendigt onde for at kunne overholde myndighedernes krav til hurtig nedkøling af maden. Hvorfor ikke se den som en…
Læs mere
02-12-2019
Struktur er Aalborgs hit af en restaurant og cocktailbar, hvor nørdede bartendere udfordres af dedikerede kokke – og omvendt.
Læs mere
02-12-2019
Ordet ’mangfoldighed’ går igen med forskellig betydning i historien om den aarhusianske kok og madiværksætter Martin Ib. Historien om et…
Læs mere
04-11-2019
Hvorfor klumper de gode mad ud af huset- og takeaway-steder sig sammen i storbyerne, når de potentielle kunder i stor stil flytter til…
Læs mere
04-11-2019
Hver morgen går Pia, Lotte, Jeppe eller Hanne fra køkkenet rundt og får en snak med hver af de 15 patienter på det nordjyske hospice. Det handler…
Læs mere
01-10-2019
Nørrebro Bryghus var Danmarks første mikrobryggeri, og det var starten på en helt ny ølkultur. Nu er det også starten på en ny øl- og madkultur med…
Læs mere
03-09-2019
Når Det danske Cateringlandshold møder op til Culinary Olympics i Stuttgart i februar 2020, er det et sammentømret hold, der er indstillet på at…
Læs mere
03-09-2019
Det er Danmarks største højskole, og ca. 80 ud af 210 elever har et handicap. Det er fundamentet for et helt unikt fællesskab, hvor alle har…
Læs mere
05-08-2019
De brænder begge for mad med smag og sjæl. Og så slipper de alle deres køkkenerfaringer løs, når de laver mad i det fri, mens de mindes dengang på…
Læs mere
03-06-2019
Når det danske Senior Kokkelandshold i februar 2020 stiller op til Culinary Olympics i Stuttgart, er meget forandret. På godt og ondt.
Læs mere
03-06-2019
Han fik stjerneanmeldelser i gourmetrestauranten på Ruths Hotel. Nu får han stjerneanmeldelser i sin egen restaurant baseret på et madspildskoncept…
Læs mere
06-05-2019
Medarbejderne hos Byens Køkken i Odense ser sig selv som madhåndværkere, der laver mad, som de gør derhjemme. Bare i lidt større mængder. 2.500…
Læs mere
01-04-2019
Trenden fortsætter, og der kommer flere til, som foretrækker de veganske retter. Bordet bugnede af anderledes råvarer, da Solhjulet og BENT BRANDT…
Læs mere
01-04-2019
Lange køer ved buffeten, ufleksible diske og natmad i køleskabet. Det er fortid på 3F-kursusejendommen Langsøhus i Silkeborg.
Læs mere
01-04-2019
Han har set det komme før andre. Ukrudt, snaps, insekter på menuen. Hvad bliver det næste? Vi har spurgt Rasmus Leck Fischer.
Læs mere
01-03-2019
- en drøm, der i alle detaljer bliver til virkelighed. Det bliver verdens vildeste restaurant.
Læs mere
06-02-2019
Han har levet sit liv i køkkenet. Han faldt om i køkkenet. Så lagde Francis Cardenau restauranter, stjerner og storby bag sig. Foran tegner et nyt…
Læs mere
06-02-2019
Hos kommunernes it-fællesskab, Kombit, står 2 kokke hver dag og portionsanretter de varme retter ved buffeten. Fordi det gi'r en god snak med…
Læs mere
06-02-2019
Når kokke konkurrerer, er det ikke kun vinderne, der vinder. Konkurrencerne er læring og inspiration til os alle i branchen, og betingelserne…
Læs mere
23-01-2019
Det lyder som fup og fidus. Men se selv et klip fra en reportagefilm her.
Læs mere
04-01-2019
Det er et af landets største erhvervsakademier med 4.800 fuldtidsstuderende, 4.000 kursister og 400 lærere fordelt på 5 adresser. Det giver…
Læs mere
06-12-2018
Befolkningstallet vokser på Bornholm, men antallet af unge falder. Nu går øens uddannelsesinstitutioner samlet til kamp for at udvikle et unikt…
Læs mere
06-12-2018
Det handler om mere end Danmarks største tartelet. Det handler også om to vestjyders enestående sans for på 5 år at gøre sig værdige til…
Læs mere
06-12-2018
Dennis Rafn er kok og inspirationskonsulent hos BENT BRANDT. Før det var han faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg og team manager for…
Læs mere
29-10-2018
'Tag et år på Mariager Efterskole – og bliv præget for livet'. Sådan lyder introduktionen på hjemmesiden til et helt specielt skolemiljø, hvor…
Læs mere
29-10-2018
'Urter og svampe sanket i Nationalparken. Friske grøntsager fra et socialøkonomisk gårdbrug. Fantastisk økologisk kød fra okser fodret med økologisk…
Læs mere
29-10-2018
Det blev et sjældent indblik i arbejdet, forarbejdet og de enorme forventninger, da Torsten Vildgaard, souschef og leder af testkøkkenet på…
Læs mere
26-10-2018
Den 24.–28. november går det løs til Culinary World Cup i Luxemburg. Det danske junior-, senior- og cateringlandshold har trænet i mere end et år…
Læs mere
01-10-2018
I dag sylter vi ikke for at konservere og gemme, men fordi syltede sager smager fantastisk og giver vores retter det pift af syre, vi er så vilde…
Læs mere
01-10-2018
I Middelfart skal beboerne på kommunens plejehjem opleve, at det er deres hjem – ikke en institution. Der skal være noget at stå op til, og der skal…
Læs mere
01-10-2018
Thomas Pedersen har succes med sine spisesteder i Faaborg og omegn. Koncepterne og faciliteterne supplerer hinanden perfekt, og sommerturisterne…
Læs mere
19-09-2018
Oversat: 'Italiensk uden kompromis'. Sådan er det! Enzo bestemmer, og det skal du ikke lave om på. Forsøg ikke at bestille hvidløg eller ekstra…
Læs mere
05-09-2018
Danske æbler er indbegrebet af det nye nordiske køkken. De er historie, natur, terroir og smag. De er for nørder, håndværkere og for dem, der tør…
Læs mere
05-09-2018
Da Kolding Kommune fik midler fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje til renovering af køkkener på 8 plejehjem, blev mødet med RATIONAL…
Læs mere
30-08-2018
Hvad har imponeret de danske madanmeldere mest i det seneste år? Det afsløres ved den årlige dyst om 'Årets Ret', hvor toppen af dansk gastronomi…
Læs mere
29-08-2018
Danmarks største erhvervsskole – sjællandske ZBC – har visket kantine-tavlen ren og skabt et helt nyt koncept, der involverer stort set alle…
Læs mere
17-08-2018
Det gode måltid betyder meget for vores livskvalitet – også for personer med nedsat tygge-/synkefunktion. Og det tager man meget seriøst på…
Læs mere
17-08-2018
Postgården. Jernbanerestauranten. Borgerforeningen. Lise Nørgaard hentede sin inspiration til tv-serien Matador fra sin opvækst i Roskilde, og livet…
Læs mere
16-08-2018
Hvor længe er en fisk frisk? Hvad betyder temperaturen for kvaliteten – både under opbevaring og tilberedning? Hvordan undgår man madspild, når…
Læs mere
11-07-2018
'I love it,' siger vinguroen Robert Parker på Youtube. Også juryen i historiens største og mest omfattende glastest har talt og udpeget de…
Læs mere
08-06-2018
I år er det 10 år siden, 21-årige Mikkel Marschall første gang inviterede fire af landets bedste kokke til at dyste på havnen i Gudhjem. Siden er…
Læs mere
08-06-2018
At hotelledelse ikke er et 8 til 16-job, var ægteparret Anne og Kasper Heebøl Harboe udmærket klar over. Gennem de seneste 20 år har begge arbejdet…
Læs mere
08-06-2018
Format er ikke kun navnet på restauranten på det nyrenoverede Boutique Hotel Skt. Annæ i indre København. Her er alt skabt med format. Konceptet…
Læs mere
08-06-2018
Ferring blev grundlagt i Danmark, men er i dag et verdensomspændende medicinalfirma, hvor forskning og udvikling er samlet i det sorte…
Læs mere
04-05-2018
Jan Madsen fra BENT BRANDT er ekspert i design og konstruktion af både små og helt store køle- og fryserum. Her fortæller han om de forskellige…
Læs mere
04-05-2018
Drømmen var trækulsgrill med en duft af afrikansk savanne. Men... – sidste år tilberedte sæsonmedarbejderne, primært studerende, mere end 28.000…
Læs mere
04-05-2018
De 46 beboere på plejecentret Engparken i Brande er blandt dem, der hver dag nyder godt af de 425 mio. kr., som Sundheds- og Ældreministeriet i 2017…
Læs mere
04-05-2018
Kamoon i Holstebro er en cateringvirksomhed og et integrationsprojekt med stor succes. Vestjyderne er i den grad tilfredse med det arabiske…
Læs mere
02-05-2018
Den korte rejse byder på fem stop – den lange rejse på ni. På hvert stop præsenteres man for et udstyrsstykke med adskillige, sirligt tilberedte…
Læs mere
02-05-2018
Plads til 18 gæster. Et køkken med det hele på 10 m2. Marco Di Giuseppe ene og alene i køkkenet. Altid. Fordi han fik nok af det hektiske liv som…
Læs mere
13-04-2018
Ordet passer meget godt på Jesper Lerche Christensen. Ifølge ordbogen er en entreprenør en innovativ, kreativ person. En iværksætter, opfinder og…
Læs mere
30-01-2018
Der forskes, undervises og formidles viden på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet – i daglig tale kaldet SUND. 3.350…
Læs mere
30-01-2018
Vi kender billedet – et antal kokke med pokerfjæs, der sidder på række, tager en bid fra tallerkenen foran dem, smager, tager måske endnu en bid…
Læs mere
19-01-2018
Det er oppe i tiden – at fermentere. På Restaurant Domestic synes man, det lyder mindre mystisk og hyggeligere at tale om at 'hengemme', og det gør…
Læs mere
19-01-2018
Den ene køkkenleder er ergoterapeut, den anden er pædagog. For det er ikke det at lave mad, der har første prioritet i kantinekøkkenet på Viborg…
Læs mere
02-01-2018
De unge strømmer til de danske efterskoler, og Nørre Nissum Efterskole ved Lemvig er ingen undtagelse fra succesen. Antallet af elever er hen over…
Læs mere
05-12-2017
Det er imponerende, hvad det rette tilbehør kan gøre for resultaterne i din RATIONAL-ovn. Her på siden viser Dennis Rafn, kok og…
Læs mere
05-12-2017
Midt i byen. Nabo til Aarhus Domkirke. Hvid og majestætisk med navnet i guld. Hotel Royal. I 179 år har hotellet ydet logi til både det bedre og det…
Læs mere
22-11-2017
Du får alle de muligheder og den driftsikkerhed, du kender fra de store ovne i RATIONAL-familien – ja, du får faktisk muligheder, du aldrig har set…
Læs mere
30-10-2017
Hvem siger, at den traditionelle juleand skal steges traditionelt? Og er den uundværlige rødkål nødvendigvis lavet, som vor mor lavede den – for…
Læs mere
27-09-2017
På to år er der vendt op og ned på næsten alt i køkkenet på Regionshospitalet i Viborg. Fusioner, farvel til gammel teknologi, nye patientgrupper og…
Læs mere
27-09-2017
For Dennis Rafn – kok og inspirationskonsulent hos BENT BRANDT – var en intensiv uddannelse hos Frima i Tyskland en øjenåbner for alle de…
Læs mere
27-09-2017
Rigtig mange professionelle køkkenfolk har overgivet sig til sous vide – tilberedning af stort set alle former for råvarer under vakuum og i vandbad…
Læs mere
07-09-2017
Vores inspirationskonsulent Dennis Rafn har fået styret sin nysgerrighed. Han har prøvet den specielle, gamle japanske grillteknik yakitori, der er…
Læs mere
07-09-2017
Den 5. maj indviede Odense sit nye hus til musik, teater og konferencer. Med Odeon har byen fået et imponerende flot møde- og eventsted, der bliver…
Læs mere
21-07-2017
Mine damer og herrer. Velkommen til Fish-á-Deli Circus. Til en 7-retters gourmetmenu skabt af fisk, der sædvanligvis ender som minkfoder. Tilsat…
Læs mere
21-07-2017
Da Rikke og Morten Storm Overgaard satte sig for at afprøve et liv med bæredygtighed i alle facetter, skulle det være i et stort hus. For nye…
Læs mere
21-07-2017
Hvis ikke 3-4 gæster nægter at spise mindst en ret, har han gjort noget forkert. Sådan måler kokken Rasmus Munk en succesaften på Restaurant…
Læs mere
21-07-2017
Der tales meget om nudging – at få mennesker til at ændre adfærd gennem et kærligt puf. Et sådant puf har fået mange medarbejdere hos…
Læs mere
26-05-2017
For 8 år siden åbnede Halsnæs Bryghus på havnen i Hundested. Et mikrobryggeri skabt af ildsjæle på et fundament af folkeaktier med et mikrokøkken…
Læs mere
11-05-2017
Der er intet helligt over Henrik Bjerke, men den tidligere internationale chef i en dansk modekoncern har alligevel set lyset. Under hans…
Læs mere
11-05-2017
Green Vibe Burger. Et koncept, der holder stolte kokkedyder i hævd og udfordrer opfattelsen af, hvor godt en burger kan smage. Vi er i Odder i et…
Læs mere
24-04-2017
To begivenheder forandrede i 2016 udespisningen i Aarhus markant. I august kom street food-trenden for alvor til byen, da en gammel busgarage i…
Læs mere
24-04-2017
Den italiensk/danske ordbog siger, at 'dolce vita' betyder 'det søde liv'. Spørger man aarhusianere med hang til gourmetis, lyder oversættelsen 'den…
Læs mere
24-04-2017
Når sommervarmen lægger en dæmper på danskernes trang til lækre kage- og chokoladedelikatesser, holder den hjemmelavede is omsætningen oppe i…
Læs mere
24-04-2017
På Plejecenter Nederbylund i Tørring er det ikke kun plejepersonalet, der tager sig godt af de 30 beboere. Her er de varme hænder hos køkkenets fem…
Læs mere
03-03-2017
Det er helt enkelt, påstår manden bag Simply Cooking, Martin Haugaard Zielke. Med en baggrund som kok fra Kong Hans, erfaringer fra bl.a. Terence…
Læs mere
02-03-2017
Københavns bedste kaffebar 2013, 2014, 2015 og 2016 ifølge AOK. Selv siger ejerne, at det er på grund af loyale kunder. Måske er kunderne loyale…
Læs mere
02-03-2017
En kaffe-tuk tuk, høj musik og friskpresset juice. Serveret af kokkene ved disken. Sandwich i gourmetklassen, varm ret, indbydende salatbar og frisk…
Læs mere
02-03-2017
"Hvad er det værd, hvis de ældre ikke spiser den proteinberigede mad, fordi de ikke kan li’ den?", spørger leder af Fælleskøkkenet i Sakskøbing…
Læs mere
08-02-2017
Hos Jyske Banks hovedkvarter i Silkeborg handler det ikke kun om penge, når man taler om værdier. Det handler i høj grad om medarbejdernes trivsel…
Læs mere
08-02-2017
At man skal være i god form for at blive medaljevinder ved en olympiade er vel ret indlysende. Den 26. oktober 2016 vandt Christina Larsen, sammen…
Læs mere
07-02-2017
Historien om GRØD startede som en slankekur. Kedelig, klistret og ikke særlig velsmagende. Men så begyndte teenageren Lasse at eksperimentere, og…
Læs mere
07-02-2017
Der er masser af umami og velsmag i selv de letteste retter fra det vietnamesiske køkken. Det skyldes bl.a., at mange råvarer marineres, og det både…
Læs mere
05-12-2016
I september åbnede Nordeuropas største uddannelses- og forskningsmiljø på det pædagogiske område i København. Op mod 10.000 studerende og 800…
Læs mere
05-12-2016
Lieffroy - sig navnet, og mange vil sige Jean-Louis og Falsled Men flere og flere siger Patrick og Nyborg, for med sønnike ved roret har Restaurant…
Læs mere
04-11-2016
Tre iværksættere fra Aarhus overtager et konkursbo i Horsens. En café med natklub på førstesalen. Café Gran skal være nordisk som en hyggelig…
Læs mere
04-11-2016
Han er smagens mand med erfaringer fra stjernerestauranter i Paris, flere år i Japan, egne restauranter i Tivoli, et tidligt forsøg med en ambitiøs…
Læs mere
03-11-2016
Søren Stiller Markussen er en kompromisløs mand. Be'r du om minimælk til kaffen, be'r han dig om at finde et andet sted. Og det er ikke her, du kan…
Læs mere
03-11-2016
"Chicks by Chicks' makkerpar har løftet begrebet fastfood til gourmethøjder". Sådan stod der i Politikens madanmeldelse, der udløste 6 hjerter ud af…
Læs mere
14-10-2016
Hvert år går mere end 4 mio. gæster om bord og til bords på de seks Color Line-færger, der repræsenterer tre forskellige koncepter med ét til…
Læs mere
14-10-2016
11 steder i Nordsøen sørger Aramark for, at omkring 800 medarbejdere i olieindustrien kan leve godt og sundt døgnet rundt under forhold, der er et…
Læs mere
14-10-2016
Næsten to års træning kulminerer for de tre danske landshold, når indmarchen til Culinary Olympics 2016 begynder den 21. oktober i den tyske by…
Læs mere
06-10-2016
Jan Friis-Mikkelsen kunne aldrig finde på at spørge sine gæster, hvordan bøffen skal være stegt – det er ham, der kender sit kød og ved, hvordan det…
Læs mere
14-09-2016
Dokk1 i Aarhus er et bibliotek – nomineret til verdens bedste – med bøger og nye medier, studieceller, sale, masser af legepladser og et utal af…
Læs mere
14-09-2016
På Herlev og Gentofte Hospital er der varm buffet til frokost. Her serveres det nordiske køkken med daglig fornyelse og faglig stolthed i køkkenet…
Læs mere
14-09-2016
Historien om Hjerting Badehotel er historien om et sted, der gennem alle tider har formået at fange tidsånden. Fra kro og badehotel helt tilbage i…
Læs mere
07-09-2016
Jeg var lidt spændt. Hvad ville manden, der elsker at lave mad over bål, som aldrig laver den samme ret to gange, og som allerede for 40 år siden…
Læs mere
07-09-2016
Kan man forestille sig en ejer, der bare siger ja til alt, hvad man ønsker sig? Det kan Steffen Villadsen godt i dag. Han havde hjemve til Jylland…
Læs mere
07-09-2016
Velkommen på et par af Danmarks største hoteller. Velkommen på de to Oslo-både, der hver aften stævner ud fra henholdsvis København og Oslo med op…
Læs mere
09-08-2016
Et sportshotel..! Et koncept, der kan tilføre 26 års tradition som velbesøgt kursus- og konferencested en ny dimension og profil. Noget, der kan…
Læs mere
09-08-2016
Han er alene. Alligevel påstår Regin Bertelsen, at han har to uundværlige medspillere i køkkenet. Uden dem, ville han tabe kampen. Og han er kun…
Læs mere
09-08-2016
I maj havde jeg Jonna Hald og Ulrik Witt på besøg i mit køkken. I 1977 var de med til at introducere det franske køkken i Aarhus sammen med Birthe…
Læs mere
09-08-2016
Team Rynkeby er den fantastiske historie om cykelamatører og deres hjælpere, der i juli måned sætter sig på cyklen og kører til Paris for at modtage…
Læs mere
07-07-2016
Gastronomien har haft sine nicheområder i mange år. Her har passionerede ildsjæle skabt en trend for bl.a. chokolade, kaffe og øl fremstillet som…
Læs mere
30-05-2016
I over 90 år har Svinkløv Badehotel tiltrukket en stor kerne af usædvanligt trofaste stamgæster og medarbejdere. Så mange, at man hvert år før…
Læs mere
26-05-2016
Midtvejs mellem Aarhus, Viborg, Silkeborg og Randers ligger Kongensbro Kro. Med Gudenåen i forhaven har stedet siden 1663 haft en traditionsrig…
Læs mere
25-05-2016
Der var smæk på farverne, da jeg inviterede Jonna Hald og Ulrik Witt til fri leg i Kims Køkken. I 1977 var det legendariske par med til at…
Læs mere
25-05-2016
Overskriften taler ikke helt sandt – livet er f.eks. også småkager, krydderkage, marcipan og masser af is. Og det hele er en institution, for på…
Læs mere
05-04-2016
En lidt smart indledning til historien om Henrik Yde og restaurant Kiin Kiin. Om Michelinstjerner uden vandbærere og gæsternes første indtryk som en…
Læs mere
05-04-2016
Når man har lært tapas på elBulli og El Celler de Can Roca i Spanien, og når man har Michel Michaud som forbillede og nær ven, venter der med stor…
Læs mere
16-03-2016
Måske ikke tilfældigt at efternavnet er Munk, for sjældent ser man en kok hellige sig sin gerning i en grad, som man kan opleve hos Rasmus på…
Læs mere
23-02-2016
Når 4.000 danskere i midten af juni mødes på to græsmarker i Frankrig, er det med interessen for racerløb som udgangspunkt. Men det er også…
Læs mere
29-12-2015
To venner med samme passion for god mad – og med fuldtidsjobs som kantineledere. Så køber de et nedlagt bageri, hvor de efter arbejdstid torsdag…
Læs mere
29-12-2015
Mens mange mente, at Aarhus mistede en del af sin sjæl med Ceres Bryggeriets lukning, gik det op for andre, at virksomheden havde haft til huse på…
Læs mere
29-12-2015
4.500 medarbejdere er beskæftiget med at konstruere og producere nogle af verdens mest avancerede pumper hos Grundfos i Bjerringbro. 65 medarbejdere…
Læs mere
27-11-2015
Køkkenchef Thomas Nygård Nielsen piver ikke over, at kantinebudgettet er stramt hos entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S i Hvidovre. Det tvinger…
Læs mere
27-11-2015
Den 27. november 2014 forberedte man sig til juletravlheden på Dragsholm Slot. Den første portion klejner havde været i frituren, og snart ville det…
Læs mere
27-11-2015
Hvordan reducerer man råvareforbruget fra 5 kg roastbeef til 1 kg? Hvordan får man meget mindre madspild? Hvordan opnår man 100% brugertilfredshed…
Læs mere
26-11-2015
Med 130 forsikrings- og pensionsselskaber som ejere er Rungstedgaard et topmoderne konferencecenter. Men det er også stedet, hvor der årligt fejres…
Læs mere
26-11-2015
På den ene side mere end 750 gæster. På den anden side et imponerende køkken, hvor næsten alle medarbejderne har front mod gæsterne, så snakken kan…
Læs mere
26-11-2015
En restaurantkæde, der har tårnhøj kvalitet som forretningsgrundlag – med deraf følgende højt prisniveau – må nødvendigvis udvælge sin kundegruppe…
Læs mere
26-11-2015
Hver af Comwell-hotellerne har sin egen profil. I Holte er det madstilen, der tegner et billede af et konferencehotel, hvor kokkene i bogstaveligste…
Læs mere
03-11-2015
En kok som synes, at 75% svind er OK, som kører sine gæster hjem, og som serverer et hav af fantastiske salater, fordi der er masser af hænder i…
Læs mere
03-11-2015
Når Aarhus i 2017 er europæisk kulturhovedstad, er det med hele Region Midt som aktiv deltager. Ikke mindst Djursland bidrager til begivenhederne…
Læs mere
16-10-2015
Det er ellers ikke de nemme løsninger, der kendetegner Turbinehallen i Aarhus. I det fantastiske rum fra år 1900 gennemføres nogle af de mest…
Læs mere
11-09-2015
Sous vide tilberedning giver masser af smag, meget saft og mindre svind. Men hvordan gør man det nemmest, når det handler om kalvesteg til 600…
Læs mere
10-09-2015
Hvad gør man som dansk frugtavler, når udenlandsk konkurrence presser priserne på frisk frugt helt i bund? Man omlægger til økologi og starter sin…
Læs mere
10-09-2015
Det spørgsmål har cheføkonoma Connie Søltoft stillet sig selv og sine medarbejdere i Næstved Madservice mange gange i de seneste 35 år. Mange gange…
Læs mere
28-08-2015
Claus Meyer kalder sig selv for et enzym, der får ting til at ske. Han ser muligheder, og i dag behøver det ikke handle om mulighederne for…
Læs mere
25-08-2015
Under overskriften 'Mad med oplevelser' har Campus Bornholm i 2015 budt velkommen til et rekordstort antal elever – 44 – på grundforløbet til…
Læs mere
25-08-2015
Hvert kilo tæller på brændstofbudgettet, når en hurtigfærge skal udstyres med service til mere end tusind passagerer. Derfor har BornholmerFærgen…
Læs mere
25-08-2015
Siger man 'Svaneke Bryghus' til en ølkender, er svaret sikkert 'godt øl' og 'godt gået'. Nævner du bryghusets navn til en bornholmer, er svaret…
Læs mere
25-08-2015
I kantinen på Almegårds Kaserne på Bornholm følger menuplanen ikke et stramt kædekoncept. Her tages der hensyn til de krav, som uddannelsen til…
Læs mere
14-08-2015
Omkring år 1900 var der 135 røgerier på Bornholm. I dag er der en halv snes tilbage, men de fylder meget i turisternes billede af solskinsøen. Der…
Læs mere
13-08-2015
Der er stadig højt til himlen, selv om vi er 45 meter over vandets overflade på havnen i Frederikshavn. Så Himmelhav er et meget sigende navn til…
Læs mere
13-08-2015
Om det er februar eller højsommer – antallet af gæster på feriecentret Skallerup Seaside Resort er det samme. 900 personer i gennemsnit. Hver dag –…
Læs mere
02-07-2015
Måske har forskerne på Arkitektur & Design på Aalborg Universitet svaret på, hvad der gør en kantine til en succes – og nej, det er ikke madplan og…
Læs mere
02-07-2015
Målet er at åbne en ny forretning hvert år. Sidste år blev det godt nok til både et Airport Hotel og Fremtidens Plejehjem med café og kantinedrift…
Læs mere
22-05-2015
Hans og Jakob Sund. Far og søn – den ene restauratør, den anden caféejer. Far har omkring 100.000 spisende gæster om året – sønnike det dobbelte ved…
Læs mere
21-05-2015
Beliggenheden på havnen – i bunden af Vejle Fjord – er helt på toppen. Fantastisk udsigt, fantastisk arkitektur, fantastisk spisested og fantastisk…
Læs mere
21-05-2015
Sundhedshus Vejle er nytænkning. Her deler kommunens og regionens sundhedsrelaterede tilbud nyt hus med University College Lillebælt – og kantinen…
Læs mere
21-05-2015
Har du smagt helt frisk tang – ikke det ildelugtende stads, vi møder på stranden – men sprødt, ravgult økologisk sukkertang, der vokser på liner i…
Læs mere
06-05-2015
Var det ikke med en vis frygt, du i 2006 overtog forpagtningen af Schackenborg Slotskro, Henning Kohl? En næsten 325 år gammel kro, der før din…
Læs mere
06-05-2015
"Vi tror på, at Vedkommende Personlig Service skal komme indefra og serveres med hjertet. Kun tilfredse og loyale medarbejdere skaber værdi og giver…
Læs mere
21-04-2015
Service, borde og stole, telte, hoppeborge og toiletvogne til 113 fester på en weekend – det er indtil nu rekorden hos Tinghøj Service Udlejning i…
Læs mere
17-04-2015
Vi er i Henne mellem Blåvand og Nymindegab – ved udløbet af Henne Mølle Å i Vesterhavet. På badehotel. Tegnet af PH – arkitekten, lysmageren og…
Læs mere
27-03-2015
Fisk var på dagsordenen i Kims Køkken, da Kim Schytt besøgte 2. års kokkeeleverne på UCH, Holstebro. Fiskene skulle artsbestemmes - og tilberedes i…
Læs mere
04-03-2015
Sådan lød kommentaren, da Arbejdstilsynet inspicerede den nye kantine og det ombyggede køkken på Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg. Og…
Læs mere
03-03-2015
Da Michael, Jesper og Lasse fortalte en god bekendt om deres nye idé, kaldte han den 'det glade vanvid'. Så havde dét restaurantkoncept fået sit…
Læs mere
03-03-2015
Comwell hotellerne startede som Scanticon i Skåde Bakker ved Aarhus i 1969. Det blev et ikon i dansk arkitektur i beton og med græs på taget, og…
Læs mere
03-03-2015
Forestil dig, at man tager en spade og løfter en græstørv lidt op i den ene side, så man kan se ned i jordens lag. Sådan er arkitekturen tænkt på…
Læs mere
03-03-2015
Først hed det LEC, så overtog Mærsk Data, inden IBM købte det hele. Vi gør status over et langt kundeforhold, der også tegner et billede af…
Læs mere
27-02-2015
750.000 besøgende om året og en position som et af verdens førende kunstmuseer. Det er ambitionerne for kunstmuseet ARoS i år 2017, hvor Aarhus er…
Læs mere
18-02-2015
Recepten lyder enkel: Dansk inspireret mad, spændende spiritusser, flotte lokaler. Og det er åbenbart den rene mirakelmedicin, for aarhusianske St…
Læs mere
18-02-2015
Det var Mogens Lykketoft, der fik idéen. Planlægning og godkendelse, hvor der skulle tages et hav af hensyn til den historiske gamle bygning, tog…
Læs mere
17-02-2015
Det er administrerende direktør Dorthe Fryd Ekelin, der har undfanget overskriften. Og det er faktisk meget sigende, at hun sammenligner sin…
Læs mere
17-02-2015
Styrbæks. I 25 år var navnet knyttet til den legendariske Restaurant Kvægtorvet på TV 2 i Odense. Men den 21. december 2013 var sidste dag med…
Læs mere
16-02-2015
Hvorfor laver man ikke burgere efter de samme gode traditioner og med den faglige stolthed, vi kender fra gourmetkøkkenet? Michelin-stjernekok og…
Læs mere
16-02-2015
Cafe Europa 1989. Mere end 25 år med samme ånd, koncept og succes på Amagertorv i København. En ener i dansk cafehistorie. Færre ved nok, at cafeens…
Læs mere
16-02-2015
Højt belagt er det – smørrebrødet – der har fået engle og anmeldere til at synge og i flere omgange kåre Schønnemann på Hauser Plads i København til…
Læs mere
08-09-2014
Det er ikke kun fornavnet Camilla Jølver har til fælles med Camilla Plum. Ligheden er slående – udstrålingen, talestrømmen og begejstringen for mad…
Læs mere
08-09-2014
'Dansk – ikke moderigtig'. Det er overskriften på artiklen om Falsled Kro i sommerudgaven af det ansete tyske magasin Der Feinschmecker, og de ord…
Læs mere
08-09-2014
Egen krydderurtehave. Bede med spiselige blomster. En lille æblelund uden for køkkenet. Økologisk kød fra et par lokale gårde. 1.200 kg rodfrugter…
Læs mere
11-08-2014
Hos Siemens i Brande forsyner omkring 1.600 medarbejdere sig hver dag fra den righoldige, hjemmelavede frokostbuffet. Og der er gratis kaffe ad…
Læs mere
11-08-2014
Fremtidens plejehjem ligger ikke langt ude i fremtiden. Det ligger på havnepromenaden i Nørresundby. Her trives 75 ældre beboere med den nyeste…
Læs mere
11-08-2014
For fem år siden luftede Stefan Langvad sin idé for maskinkonsulent Dan Svendsen fra BENT BRANDT. En idé om fastfood med god samvittighed – i…
Læs mere
02-06-2014
Lunkne, trætte kartofler på patienternes tallerkener. Det huede ikke rigtig cheføkonoma Ole Hoffmann, men vejen var lang fra de gamle…
Læs mere
02-06-2014
Der var et blad, der spurgte deltagerne i Årets Kok 2014, hvad der var deres vigtigste redskab eller maskine i køkkenet. "Min kniv" lød svaret fra…
Læs mere
02-06-2014
"Hervé This besøger Danmark!" De fleste spurgte, "Hvem er han?" En lille flok sagde "Waoo!". Det var dem, der betragter den franske kemiker som…
Læs mere
02-06-2014
Pommes frites i verdensklasse – det har været målet for et årelangt udviklingsarbejde for A Hereford Beefstouw. Målet er nået, men der var ikke…
Læs mere
05-05-2014
Der var gris på gaflen, da BENT BRANDT inviterede medlemmer af Danske Slagtermestre til seminar – endda Gourmet Frilandsgris, der er specielt…
Læs mere
05-05-2014
90% af de indlagte på sygehusene er tilfredse med maden. Men de spiser bare ikke nok af den. Det skal der gøres noget ved, mener cheføkonoma Bente…
Læs mere
31-03-2014
Han laver fantastisk frokost til 850 personer hver dag. Tilbereder 40.000 måltider hvert år til Le Mans-løbet. Er medejer af et badehotel på Samsø…
Læs mere
03-02-2014
For nogle år siden handlede det om økologi, når vi ønskede at tage ansvar i storkøkkenet. Nu er vi gået et skridt videre – nu handler det om…
Læs mere
03-02-2014
Gravad oksemørbrad med jordbærskum og friske figner. Kyllingespyd med sataysauce. Hjemmelavet hønsesalat med hjemmelavet karry. Fuglekvidder med…
Læs mere
06-01-2014
Fisk er en fantastisk råvare med en mangfoldighed af muligheder, der er større end med kød og andre råvarer. Og så er det oven i købet dokumenteret…
Læs mere
06-01-2014
På hotel Best Western Nyborg Strand har køkkenchef Jonas Kragslund en passion for fisk. Det kan mere end 270.000 gæster, kursister og mødedeltagere…
Læs mere
06-01-2014
Det er otte år siden, Jørgen Bæk købte sin lille røgeovn til Matematisk Kantine på Aarhus Universitet. Men tag ikke fejl af størrelsen. Det er helt…
Læs mere
06-01-2014
Den mest næringsrige plante på jorden findes i havet, og den alsidige smagsgiver er for alvor ved at få tag i danskerne.
Læs mere
BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.