Hos BENT BRANDT kan du finde et godt udvalg af støbejernsgryder i tidløse designs med lang holdbarhed. Her forhandles udelukkende gryder, der næsten ikke kan slides op - uanset om de anvendes på komfur eller ved høje temperaturer i ovnen. Netop derfor kan du anvende alle vores støbejernsgryder til alt fra simreretter og langtidsstegning til kogning og bagning.
Alle gryder i støbejernsmaterialet kan holde en konstant lav temperatur og jævn varmefordeling. Det gør gryderne her på siden til ideelle redskaber i det professionelle køkken. Den ensartede varmefordeling sikrer nemlig, at ingredienserne bliver tilberedt grundigt og får den rette smag og tekstur. Derudover kan støbejernsgryder tåle de høje temperaturer, som det kræves for at skabe den perfekte stegeskorpe på kød eller for at brune ingredienser uden at risikere at brænde eller skade gryden.
Ovnfaste gryder med emaljeret støbejern
Uanset om varmekilden er en keramisk kogeplade, induktion eller ovn - og ligegyldigt om der kokkereres på direkte eller indirekte varme - så kan støbejernsgryder fra BENT BRANDT anvendes til formålet og tilberedningen. Gryderne her på siden har nemlig emalje både ud- og indvendigt, så de kan holde til alle varmekilder.
Emaljeret støbejern kombinerer styrken fra det klassiske støbejern med en beskyttende emaljebelægning, der gør det lettere at vedligeholde og rengøre gryden. Den emaljerede overflade forhindrer rust og gør, at denne type gryde kan opbevare madvarer direkte i gryden - uden at smagen påvirkes. Gryder til blandt andet ovnen af emaljeret støbejern er altså perfekte til både tilberedning og opbevaring af retter, hvilket gør det muligt at lave store portioner og opbevare dem i gryden til senere brug. Denne funktion er især nyttig i professionelle køkkener, hvor madlavning og opbevaring ofte skal ske hurtigt og effektivt.
Støbejernsgryder med emalje giver også en god mulighed for at overføre mad fra komfuret direkte til ovnen uden at skulle skifte gryde, hvilket sparer tid og giver mere effektive arbejdsgange i køkkenet.