Mulighed for iskurser
Inden for gastronomien bliver is i alle afskygninger mere og mere populært. Overvejer du at starte din egen isproduktion med en helt unik konsistens og smag? Så kræver det et godt indblik i den videnskab, der ligger bag en succesfuld isproduktion. Der findes flere muligheder for at tilegne sig den helt rette viden.

Iskurser i Danmark
Certificering Ismester/Gelatiere
ZBC Ringsted kan hjælpe dig til at blive den bedste til at lave is. De udbyder som de eneste i Danmark en ny uddannelse, hvor isen og især den berømte italienske gelato sættes i fokus.
Læs mere om certificeringsforløbet her: www.zbc.dk/kursus/specialistkurser-masterclass/ismestergelatiere/
Østerberg Ice Cream i København tilbyder et halvdagskursus, hvor I gennemgår forskellige ingredienser, der typisk anvendes i is, og hvordan de påvirker både isens smag og struktur.
Der vil blive regnet på opskrifter, som afprøves i køkkenet. Iskurset afsluttes med smagning og gennemgang af de producerede is.
http://www.osterberg-ice.dk/iskurser/
Kom godt i gang og få det bedste resultat
Brug de bedste ingredienser for det bedste resultat og få hjælp til afstemning af opskrifter.
Callebaut - kvalitetschokolade fra Belgien, også færdigblandede baser med afstemte opskrifter.
Frima Vafler - stort sortiment af vafler og distributør af Fabri ingredienser.
Nic - Toppings, drys, bægere, skeer og andet tilbehør til is.
Stilo - Distributør af ingredienser fra Babbi og Comprital. Har et stort udvalg af baser, stabilisatorer, frugtekstrakter og toppings.
Iskurser i Italien
Du kan også vælge at tage en tur til Gelato University i Bologna, Italien og få indsigt i, hvordan du fremstiller din egen is. Du lærer at balancere råvarer i forhold til isens smag og konsistens.
Find info om kurserne på www.gelatouniversity.com/en/home
Gode råd
- Batchfryser og Pasteuriseringsmaskine bør være vandkølet for at undgå varme og støj under isproduktion.
- Du opnår større avance ved selv at fremstille basen i pasteuriseringsmaskine.
- Isen bør indfryses i blæstfryser straks, når den er trukket. Temperatur i blæstfryser -30/-40 grader i 8-10 min, så undgår man at isen krystalliserer og ”synker”.
- Rette temperatur til lagerfrys: -18/-20 grader.
- Rette temperatur i frysedisk: -12/-14 grader, afhængig af den opskrift der er brugt.
- Brug kun fødevaregodkendt rengøringsmiddel som er desinficerende.
Se vores udvalg af Carpigiani maskiner
Carpigiani producerer softice- og ismaskiner i særklasse. Vi fører det komplette sortiment af både softicemaskiner og Artisan ismaskiner.