Artikel
05.12.2017

Stik ovnen en plade

Det er imponerende, hvad det rette tilbehør kan gøre for resultaterne i din RATIONAL-ovn. Her på siden viser Dennis Rafn, kok og inspirationskonsulent hos BENT BRANDT, hvordan du med et lille udvalg af det store sortiment af tilbehør kan tilføre dine råvarer en ekstra dimension.

Det ligner en almindelig stege- og bageplade, men tag ikke fejl! Pladen er af aluminium, der er en hurtig og effektiv varmeleder. Den unikke TriLax overflade gør det overflødigt at bruge fedtstof eller bagepapir, og er samtidig garant for en superflot og ensartet stege- og bageskorpe.

Sådan konkluderer Dennis Rafn, der her bruger noget af det mest anvendte tilbehør til RATIONAL-ovnene.

Grillristen

Dennis peger på de mange muligheder med grillristen, der giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige grillmønstre alt efter, hvilken side af risten du benytter. Klassiske grillstriber på den ene side og de originale amerikanske steakhouse-tern på den anden.

"Grillristen er også udstyret med den helt specielle TriLax-belægning, som RATIONAL har udviklet," fortæller Dennis.

"Belægningen sørger for, at råvarerne ikke hænger fast i pladen, og den understøtter bruningen. Og så er den velegnet til høje temperaturer på op til 300°C. Det er ikke nødvendigt at forvarme ovnen, fordi speciallegeringens evne til at lede varmen er så stor. Så bare læg grillprodukterne på den kolde plade," siger inspirationskonsulenten, der slår et slag for flere, flotte grillede grøntsager.

Multibakeren

"Du kan tilberede op til 160 spejlæg på to minutter, i en SCC201" forklarer Dennis, der her lader den TriLax-belagte alu-plade sørge for otte helt ens bagte amerikanske pandekager. "Det kunne også være små omeletter, rösti, tortillas og quicher."

Alt sammen uden fedtstof og uden, at det brænder fast.

Rist med spyd til bagekartofler

Det går hurtigt, når luften cirkulerer hele vejen omkring den opretstående kartoffel, og varmen fra spyddet, der holder kartoflen fast, påvirker tilberedningen indefra. Resultatet er, at du næsten kan halvere tilberedningstiden for bagte kartofler. Der er plads til 28 kartofler pr. GN-rist.

Du bestemmer – ovnen styrer

Stegespyd i en ovnbagt kartoffel… Dennis kender udmærket den skepsis, der breder sig, når han gang på gang opfordrer erfarne kokke og køkkenfolk til at overgive sig til 'computeren'. "Men hvorfor ikke bruge tiden på noget andet end at mærke på råvarernes tilstand, når du kan lade ovnen sørge for, at resultatet bliver, som du har bestemt det på forhånd," argumenterer manden, der som erfaren, international konkurrencedommer sætter faglig stolthed øverst på dagsordenen.

"Brug tiden på kreativitet i stedet for kontrol. Og det rigtige tilbehør i stedet for dét, du plejer, "lyder det fra Dennis med en opfordring til at se hele BENT BRANDTs udvalg af tilbehør til Rational her.