Pålægsmaskiner

Maskiner
Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Mærke

Mærke

  • Graef
  • Scharfen
42 Produkter
Viser 42 af 42 produkter

Værd at vide før du vælger

Pålægsmaskiner er et speciale for medarbejderne i Maskinsalg hos BENT BRANDT – godt hjulpet af et sortiment af vel nok markedets bedste løsninger til både små og helt store opgaver. Vi har valgt at forhandle de 2 tyske kvalitetsmærker Graef og Scharfen, der begge har lang tradition for produktion af professionelle pålægsmaskiner. De har begge gennemtænkt design og uovertruffen kvalitet til fælles, men de er også forskellige på en række punkter, så vi kan altid finde en maskine, der dækker dine krav til effektivitet og ergonomi.

Og netop effektivitet og fleksibilitet gør frisk, skiveskåret pålæg, brød, ost eller måske grøntsager til en god forretning. Fordi du får bedre økonomi og længere holdbarhed af dine friskskårne råvarer end færdigskårne produkter leveret af industrien.

Her er nogle af de detaljer, der er værd at tænke over, når du skal vælge pålægsmaskine.

Lige eller skråtstillet?

Mange foretrækker af ergonomiske årsager pålægsmaskiner, hvor kniven står lodret og råvarerne ligger vandret på slæden. Det giver mulighed for både at have fokus på råvaren, der skæres, og på skiverne, der kommer ud på den anden side af kniven.

Men det betyder også, at du selv skal skubbe råvaren hen til kniven. På maskiner med skråtstillet slæde og kniv hjælper tyngdekraften med til, at råvaren selv falder ned mod kniven. Men den skråtstillede anlægsplade tager udsynet til dit skæreresultat – en detalje, der egentlig er uden betydning, for du kan regne med, at skiverne er perfekt skåret, men ofte er en refleks hos brugeren, at øjnene vil følge med.

Kniven

Alle knive er hulslebne. Det betyder, at pålægget af sig selv trækkes ind mod anlægspladen, så det ikke er nødvendig at presse.

Kniven er fremstillet af hårdt forkromet knivstål suppleret af en stabiliserende dækplade, der er lidt mindre end selve kniven – det synlige knivstål udgør knivens skær og jo mindre jo bedre, fordi knivens stål under længere tids skæring varmes op, hvilket får pålægsskiverne til at flosse og klæbe til kniven. Du bør være varsom med at skære frosne råvarer, da kulden kan få kniven til at springe. Råvarer med en temperatur på 0°C til 5°C er ideelle, og 0°C, hvis der skal skæres meget tynde skiver.

Det er vigtig at kniven holdes skarp. Det er tid til at slibe kniven, når pålægget flænser i kanten og råvaren efterlades med en ’tap’.

Kniven slibes

Alle professionelle pålægsmaskiner leveres med et slibeapparat. Apparatet består af slibesten, der monteres foran kniven – enten et løst apparat, som gemmes væk, eller et fastmonteret, der blot svinges ind mod kniven. Vi anbefaler et løst slibeapparat – så har du mindre at gøre rent efter det daglige skærearbejde.

Det er vigtigt, at du kun bruger det slibeapparat, der følger med din valgte pålægsmaskine.

Kniven slibes på hver sin side. Først slibes den skrå side ca. 10 sekunder, herefter afgrates den lige side ca. 2 sekunder.

Kniven bliver en anelse mindre ved hver slibning. Bliver afstanden mellem ægget og beskyttelsesringen større end 6 mm, er det tid til at udskifte kniven. På den måde er maskinen altid sikker at arbejde med.

BENT BRANDT lagerfører knive til pålægsmaskiner af alle fabrikater.

Aluminium eller rustfrit stål?

Pålægsmaskinerne fra Graef er fremstillet i støbt, eloxeret aluminium, hvilket giver mulighed for at skabe et både flot, funktionelt og rengøringsvenligt design. Den tyske producent har udviklet en helt speciel overfladebehandling til både maskine og  kniv. Cera3, som belægningen hedder, er en kombination af teflon- og keramiske partikler, der giver supergode slip-egenskaber med meget flotte skæreresultater til følge. Samtidig er overfladen hårdfør og nem at gøre ren.

Scharfen pålægsmaskiner fremstilles i glasblæst, rustfrit stål i højeste kvalitet – også de indvendige komponenter. Det giver produkterne en ultimativ holdbarhed og en meget glat og rengøringsvenlig overflade, som ikke påvirkes af hverken klor fra rengøringen eller syre fra fødevarerne.

Rengøring

Pålægsmaskinerne fra Graef og Scharfen udmærker sig begge ved en meget gennemtænkt og enkel konstruktion, hvor de enkelte elementer kan tages af eller vippes ud. Det gør rengøring af maskinerne fra Graef og Scharfen nem og hurtig – nemmere og hurtigere end de fleste andre pålægsmaskiner på markedet.

Bare brug sulfo og en opvredet klud. 

Manuel eller automatisk?

Skal det være helt manuelt – en pålægsmaskine med håndsving – så har Graef en løsning. Skal maskinerne være eldrevne, er udvalget rigtig stort, både til det mindre og det mellemstore behov.

Til det store behov er der også mange muligheder for halv- eller fuldautomatiske løsninger. Halvautomatiske pålægsmaskiner med servo, hvor du selv kører slæden frem og tilbage med hjælp fra maskinens motor, og fuldautomatiske maskiner, hvor produktionen foregår af sig selv i trinløs hastighed med op til 70 skiver i minuttet – bare indtast det antal skiver, du har brug for.

Nogle af de fuldautomatiske maskiner kan lægge skiverne i forskellige mønstre serveringsklart direkte på et fad eller bakke, lige som maskinerne kan udstyres med en vægt på udlæggerbordet  – en efterspurgt detalje specielt i detailhandlen.

Skal det være nostalgi?

Du kender dem sikkert – de røde, højglanspolerede italienske pålægsmaskiner, der med deres store svinghjul og rustfrie detaljer sender signaler til kunder og gæster om det gode gamle håndværk…

BENT BRANDT forhandler forskellige varianter af disse manuelle, meget dekorative maskiner fra Omas.

Dem – og hele vores store udvalg af pålægsmaskiner – kan du få mere at vide om, hvis du kontakter os på telefon 8930 0000.