Graef

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Kategori

Kategori

  • Brødskærere
  • Kaffeanlæg og -maskiner
  • Kaffekværne
  • Knivslibere
  • Køkkenknive
  • Køkkenudstyr
  • Pålægsmaskiner
  • Skiver til grøntskærere
  • Skære- og skrællemaskiner
  • Øvrigt skære- og skrællemaskiner
53 Produkter
Viser 53 af 53 produkter
Hent flere

Håndbyggede tyske pålægsmaskiner

I mere end 50 år har man i Arnsberg i Tyskland håndbygget professionelle pålægsmaskiner på den familieejede fabrik Graef. Vi har valgt at forhandle det traditionsrige kvalitetsmærke, der med vanlig tysk sans for grundighed og funktionalitet har skabt sig en solid position på verdensmarkedet.

Med et sortiment, der dækker både mindre, mellemstore og helt store behov kan medarbejderne i Maskinsalg altid finde en Graef-løsning, der opfylder dine krav og ønsker.

Graef til det mindre behov

Graef H9: Skal det være helt manuelt – en pålægsmaskine med håndsving – så har Graef også en løsning. En kniv på Ø 190 mm skærer skiver i tykkelser op til 15 mm.

Graef til det mellemstore behov

Graef SOLIDO: 2 varianter af pålægsmaskiner med aftagelig aluminiumsslæde og hulslebet, skråtstillet kniv.

Graef BISTRO og CLASSIC: En serie af produkter til kortidsdrift til opgaver, der kan klares på omkring 10 minutter. Nogle maskiner har bølgeskær, og nogle maskiner kan med et enkelt greb omstilles fra ligestillet skær til skråtstillet.

Graef PROFI: Serien består af 2 pålægsmaskiner med vipbar aluminiumsslæde og hårdt forkromet, hulslebet og skråtstillet kniv.

Graef til det større behov

Graef MASTER: En serie af højkvalitetsmaskiner med CERA 3-belægning, aftagelig slæde  samt hulslebet og hårdt forkromet specialkniv. Der findes både ligestillede og skråtstillede maskiner, maskiner med dobbelt pålægsanlæg og en variant til automatisk drift. Der er mulighed for at tilvælge Vario-slice slæde og dobbelt pålægsanlæg.

Maskinen er med hulslebet, hårdt forkromet specialkniv og fuldt dækkende, riflet dækplade.

Graef til det store behov

Graef HA: Halvautomatiske pålægsmaskiner med servo, hvor du selv kører slæden frem og tilbage med hjælp fra maskinens motor. Maskinerne programmeres til antal skiver, tykkelse, udlægning i mønstre m.m.

Graef VA: Indstil tykkelse og antal skiver, så løser maskinerne  opgaven med en hastighed på op til 70 skiver i minuttet. Når første skive skæres, aflæser maskinen selv størrelsen og indstiller efterfølgende slædens bevægelse hertil, hvilket giver Graef VA en høj kapacitet. Automatisk udlægning af skiverne i forskellige mønstre.

De store Graef-maskiner er ergonomisk optimalt designet og selvfølgelig udstyret med CERA 3-belægning og hårdt forkromet specialkniv.

Graef til brød

Graef PROFI 2595 er udviklet specielt til at skære brød med en CERA 3-belagt, tynd og specialfortandet rustfri kniv. Skære flotte skiver – også af helt nybagt brød.

Graef TWIN CUT er en skæremaskine med knivarm udviklet specielt til hurtig og sikker overskæring af boller og rundstykker. 

Lige eller skråtstillet?

Mange foretrækker af ergonomiske årsager pålægsmaskiner, hvor kniven står lodret og råvarerne ligger vandret på slæden. Det giver mulighed for både at have fokus på råvaren, der skæres, og på skiverne, der kommer ud på den anden side af kniven.

Men det betyder også, at du selv skal skubbe råvaren hen til kniven. På maskiner med skråtstillet slæde og kniv hjælper tyngdekraften med til, at råvaren selv falder ned mod kniven. Men den skråtstillede anlægsplade tager udsynet til dit skæreresultat – en detalje, der egentlig er uden betydning, for du kan regne med, at skiverne er perfekt skåret, men ofte er det en refleks hos brugeren, at øjnene vil følge med.

Hvad er CERA 3?

Pålægsmaskinerne fra Graef til det mellemstore og store behov er fremstillet i støbt, eloxeret aluminium, hvilket giver mulighed for at skabe et både funktionelt og flot design. Den tyske producent har udviklet en helt speciel overfladebehandling til både maskine og kniv. CERA 3, som belægningen hedder, er en kombination af teflon- og keramiske partikler, der giver supergode slip-egenskaber med meget flotte skæreresultater til følge.

Samtidig er overfladen hårdfør og utrolig nem at gøre ren.

Lidt om teknikken

Motorer: Graef har udviklet kraftfulde motorer, der med et integreret luftkølesystem forhindrer overophedning. Pålægsmaskinernes trinløse hastighed styres af vedligeholdelsesfrie gear. 

Kniven: Alle knive er hulslebne. Det betyder, at pålægget af sig selv trækkes ind mod anlægspladen, så det ikke er nødvendig at presse.

Kniven er fremstillet af hårdt forkromet knivstål suppleret af en stabiliserende dækplade, der er lidt mindre end selve kniven – det synlige knivstål udgør knivens skær og jo mindre jo bedre, fordi knivens stål under længere tids skæring varmes op, hvilket får pålægsskiverne til at flosse og klæbe til kniven. Du bør være varsom med at skære frosne råvarer, da kulden kan få kniven til at springe. Råvarer med en temperatur på 0°C til 5°C er ideelle, og 0°C, hvis der skal skæres meget tynde skiver.

Det er vigtig at kniven holdes skarp. Det er tid til at slibe kniven, når pålægget flænser i kanten og råvaren efterlades med en ’tap’.

Kniven slibes

Alle professionelle pålægsmaskiner leveres med et slibeapparat. Apparatet består af slibesten, der monteres foran kniven – enten et løst apparat, som gemmes væk, eller et fastmonteret, der blot svinges ind mod kniven. Vi anbefaler et løst slibeapparat – så har du mindre at gøre rent efter det daglige skærearbejde.

Det er vigtigt, at du kun bruger det slibeapparat, der følger med din valgte pålægsmaskine.

Kniven slibes på hver sin side. Først slibes den skrå side ca. 10 sekunder, herefter afgrates den lige side ca. 2 sekunder.

Kniven bliver en anelse mindre ved hver slibning. Bliver afstanden mellem ægget og beskyttelsesringen større end 6 mm, er det tid til at udskifte kniven. På den måde er maskinen altid sikker at arbejde med.

BENT BRANDT lagerfører knive til pålægsmaskiner af alle fabrikater.

Rengøring

Pålægsmaskinerne fra Graef udmærker sig ved en meget gennemtænkt og enkel konstruktion, der gør rengøring af maskinerne nem og hurtig – nemmere og hurtigere end de fleste andre pålægsmaskiner på markedet.

Både maskinens slæde, dækplade og fedtskraber kan nemt afmonteres for manuel rengøring. Bare brug sulfo og en opvredet klud.

Vælg rigtigt!

Pålægsmaskinen er et vigtigt redskab i både det lille og det store køkken. Med Graef i sortimentet har BENT BRANDT alle forudsætninger for at levere dig den rigtige løsning med den mest fordelagtige levetidsomkostning. Benyt dig af den store erfaring, som medarbejderne i Maskinsalg har samlet gennem mange års speciale med pålægsmaskiner. Ring til os på 8930 0000.