Espressomaskiner

Maskiner
Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Mærke

Mærke

  • Bonamat
  • Delonghi
  • Nemox
  • Rancilio
  • Simonelli
9 Produkter
Viser 9 af 9 produkter

Når kaffe er en del af en livsstil

Kaffemaskiner til filterkaffe anvendes, når der skal produceres kaffe i større mængder. Espressomaskiner er til produktion af en enkelt eller få kopper kaffe ad gangen. Fuldautomatisk eller manuelt.

Espresso er den forkortede version af ’Caffé espresso’, der er de italienske ord for ’kaffe under tryk’. Og det er netop ved at presse vand gennem den malede kaffe ved et tryk på minimum 9 bar, man får den lille, stærke kop kaffe, som går sin sejrsgang over hele verden.

Den fuldautomatiske espressomaskine

Den fuldautomatiske espressomaskine er til steder med selvbetjening og et behov på 100 til 350 kopper om dagen.

Franke er fuldautomatiske espressomaskiner i eksklusivt design og høj kvalitet fremstillet i Schweitz. Det er maskiner til intuitiv selvbetjening via en elegant touchskærm med fotografisk gengivelse af valgmuligheder som espresso, café cream, milk coffee, café latte, cappucino, latte macchiato og chokolade samt varmt vand til te. Kaffen brygges enten på hele bønner eller formalede kaffebønner og med enten frisk mælk eller mælkepulver. Maskinerne tilsluttes vandforsyning, men kan også leveres med beholder til vand.

Den manuelle espressomaskine

Italienske Simonelli har produceret professionelle espressomaskiner til førende baristaer over hele verden siden 1936. Det er temperaturstabile, betjeningsvenlige maskiner, der også hjælper den uerfarne barista med meget præcise espressoskud via et patenteret system. Resultatet er en fantastisk crema i espressoen hver gang. Ergonomiske filterholdere og steaming ved hjælp af små vip med et håndtag i stedet for drejeknapper gør arbejdet ved espressomaskinen meget behageligt.

BENT BRANDT har et stort sortiment af kaffekværne til brug sammen med manuelle espressomaskiner.

Med eller uden mælk

For mange er espresso en nydelse og en opkvikker alene, mens espresso for andre er fundamentet for et utal af varianter med mælk – bl.a.:

  • Caffe latte (kaffe med mælk): ? espresso og ? varmet mælk
  • Cortado (overskåret): ½ espresso og ½ varmet mælk
  • Cappuccino (lille hat): ? espresso, ? varmet mælk og ? mælkeskum
  • Caffe macchiato (plettet kaffe): stænk af varmet mælk i espresso
  • Latte macchiato (plettet mælk): stænk af espresso i varmet mælk
  • Caffe Americano (amerikansk kaffe): en espresso med dobbelt vand

Med den store fokus på god kaffe er espressobrygning blevet til både kunst og videnskab i fagkredse. Baristaen har fået stjernestatus, og der nørdes med forfinede detaljer i alle processer.

Nyttige tips om manuel brygning af den perfekte espresso

Her er en kort beskrivelse af nogle af de processer, der er vejen til den gode espressooplevelse med hjælp fra de professionelle Simonelli espressomaskiner.

Brug 7-10 gram malet kaffe pr. espresso. Fyld kaffen i bryghåndtagets filterskuffe. Tryk kaffen 1 gang med en stamper og med et tryk på 5-15 kg. Det er stampningen, der afgør, hvor lang tid det tager for vandet at komme igennem den komprimerede kaffe.

Sæt bryghåndtaget i maskinen, tryk på knappen for den ønskede slutmængde espresso. 6-10 sekunder senere skal kaffen begynde at løbe ned i koppen. Begynder den at løbe før, har du doseret for lidt eller malet bønnerne for groft – og omvendt, hvis den begynder at løbe senere. Brygtiden for 1 kop espresso på 25-30 ml bør i alt være 22-25 sekunder.

Mod slutningen af brygningen bliver strålerne fra udløbet ustabile – man siger, de begynder at ’logre med halen’. Tryk herefter på stop for brygningen senest 2 sekunder senere.

Sådan skummes mælken

Det anbefales at bruge sødmælk – både af hensyn til smagen og fordi konsistensen af sødmælk gør det nemmere at skumme.

Mælken skummes i en kande, der har koniske sider, så mælken kan spinne rundt og blive til mikroskum. Det sker ved at lukke tør damp ind i mælken, og derfor skal steamarmen være blæst igennem for vand, før armen sænkes ned i mælken – 1 til 1,5 cm under mælkens overflade og indtil der høres en chi-chi-lyd og mælken føles varm – ikke bare lunken – og mælken har udvidet sig 1-2 cm i kanden.

Sænk steamarmen, så ’chi-chi-lyden’ forsvinder og sørg for, at al mælken er i rotation så boblerne slås i stykker og mælken bliver blank og glat.
Bliv ved til mælken er så varm, at den napper i hånden – 55° til 65°C. Jo koldere, jo sødere vil smagen være. Jo større kaffedrik, jo varmere bør mælken være. 
Men pas på, at den ikke bliver for varm – så smager mælken af risengrød – og sørg for at tørre steamarmen af med det samme så mælken ikke brænder fast. Åbn samtidig ganske kort for steamventilen, så mælkerester blæses ud.

Den rigtige løsning

BENT BRANDT har årelang erfaring med valg og installation af kaffeløsninger, og vores maskinkonsulenter står til rådighed med rådgivning. Kontakt os med ønsker og behov – så hjælper vi med at finde den rigtige fuldautomatiske selvbetjeningsløsning fra Franke- eller Bravilor Bonomat eller den professionelle løsning fra Simonelli til caféen, restauranten eller hotellet.

Dine senest sete produkter