Isterningmaskiner

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Mærke

Mærke

  • Brema
  • Hoshizaki
  • Scotsman
38 Produkter
Viser 38 af 38 produkter

Hvad skal du bruge dine isterninger til?

Den første tanke: Til at afkøle vand, smoothies og drinks. Men skal det så være som terninger eller knust is? Og hvilken type terning skal det være, og hvordan skal isen knuses?

Hvem siger, at isen skal serveres i et glas? Måske er det i isspanden eller baljen til kølig vin eller sodavand, at isen skal gøre gavn – måske under GN-fade på den kolde buffet. Er det ved fisk og kød i kølemontren, isen skal bruges, eller måske knust is, der holder grøntsager friske i kølerummet?

I køkkenet kan isterningerne gøre gavn, når varme ting skal afkøles – f.eks. sous vide-posen, hvor blæstkøleren tager for lang tid.

Så det er ikke kun i baren, du kan finde anvendelse for din isterningmaskine. Men vælg nu ikke en maskine, der har for stor kapacitet – og vælg maskinen, der laver den rigtige form for is.

Her er nogle gode råd.

Hvilken type isterning skal det være?

Typen af isterning betyder meget for, hvornår den smelter, og det er præcis ved 0°C, at isterningen afgiver mest kulde. En isterning med en temperatur på -50°C køler ikke meget.

Det er isterningens type og overfladeareal, der bestemmer hvor lang tid, den afgiver kulde til omgivelserne.

Isterninger: Den kendte form, hvor vægten af terningerne kan variere fra 13 til 60 gram og størrelsen fra 25x25 mm til 50x32 mm. Terningerne produceres i et lukket system, hvor de støbes enkeltvis ved hjælp at frisk vand, der langsomt sprayes ind i ’frostboksen’ for den enkelte terning. Det sikrer meget hårde og krystalklare isterninger, der smelter langsomt.

Du kan også få maskiner, der producerer isterninger formet som et fingerbøl – en støbt, rund ’isvæg’, hul i midten og med en buet top. Det giver isterningerne en stor overflade, som afgiver mere kulde og dermed sørger for hurtig afkøling. Men det betyder også, at isen smelter hurtigere.

Andre isterningmaskiner laver flotte, pyramideformede isterninger, der med sine mange facetter både holder godt på kulden og pakker godt i glassene. Så kræves der mindre væske for at skabe en stor drink. Denne istype bruges ofte sammen med sodavand fra postmix-anlæg.

Vi har isterningmaskiner, der producerer fra 22 til 700 kg pr. døgn

Brud is: Det er is i små, uensartede former, som ikke støbes, men brydes i stykker under indfrysningen i maskinen ved ca. -2°C. Med en temperatur så tæt på smeltepunktet køler brud is maksimalt. Denne istype pakker sig tæt sammen og anvendes derfor meget i drinks, og brudis er derfor populær i bl.a. baren, hvor man sparer en arbejdsgang med at knuse terninger i en isknuser – og slipper for at høre på larmen. Brud is har også en flot effekt sammen med f.eks. skaldyrspræsentationen på buffeten.

Brud is produceres i maskiner med en kapacitet fra 55 til 1.000 kg pr. døgn.

Skæl is: Det er den type is, der bruges til køling af f.eks. fisk i kasser over længere tid. Skæl is er koldere end de andre typer is – typisk -10°C. Det betyder væsentlig længere holdbarhed af isen.

Skæl is produceres i store maskiner med kapaciteter fra 250 kg til 2.500 kg pr. døgn. 

Hvor stor skal kapaciteten være?

Hvor meget is skal du bruge, når behovet er størst? Det har betydning for, hvor stor et magasin maskinen skal have til færdige isterninger. Tjek også hvor meget is maskinen  producerer på 24 timer og dermed, hvor meget is der suppleres med i timen.

Vælg ikke en maskine med hverken for stort magasin eller for stor kapacitet. Det bedste er, hvis magasinet er tømt, når det er lukketid – så er magasinet fyldt med friske isterninger næste morgen.

Isterninger til selvbetjening

Hvis dine gæster selv skal kunne forsyne sig med isterninger, kan du vælge en hygiejnisk dispenserløsning, hvor gæsterne ikke har adgang til magasinet. Isterningerne fyldes i glasset ved tryk på en kontakt.

Vær omhyggelig med hygiejnen

Det betyder: Vær omhyggelig med grundig rengøring og desinfektion af din isterningmaskine. Vandet kan indeholde bakterier, så det er vigtigt, at du gør arbejdet til en rutine. Hvor tit rengøring og desinfektion er nødvendig afhænger af:

  • Temperaturen i rummet og hvordan maskinen er placeret
  • Vandets temperatur og kvalitet – hårdhed og renhed
  • Mængden af producerede isterninger
  • Tiden, maskinen har været i brug
  • Om maskinen ikke har været i brug i længere tid.

Men her er nogle af de rengøringsprocesser, der bør udføres:

  • Daglig rengøring af isskovl og magasinets håndtag 
  • Udvendig rengøring af maskinen med en blød klud hver uge
  • Ugentlig rengøring af magasinet med rense- og desinfektionsmiddel 
  • Jævnlig rengøring af maskinens støv- og fedtfilter

Desuden skal vandsystemet renses med jævne mellemrum af en autoriseret servicetekniker.

Skal det være Brema eller Hoshizaki?

BENT BRANDT har mere end 25 forskellige isterningmaskiner i sortimentet. Det er maskiner fra 2 af verdens førende producenter.

Brema er en af verdens største producenter af isterningmaskiner. Med et indgående kendskab til kravene til isterningernes forskellige anvendelse, har den italienske virksomhed udviklet maskiner med speciel produktionsteknologi til de forskellige istyper. Brudis fra Brema-maskinerne holder godt på kulden, men er samtidig ret porøse og lige til at tygge. Velegnede og skånsomme i din blender.

Hoshizaki er typisk japansk, gennemtænkt kvalitet designet med stor fokus på hygiejne og rengøringsvenlighed. Derfor skylles systemerne automatisk igennem med vand hver gang maskinen har produceret en portion is. Vandforbruget i Hoshizaki-maskinerne er derfor lidt højere. Terningerne indfryses ved -30°C, og resultatet er rene, ekstrem tætte og kompakte isterninger med en let marmoreret effekt.

Vi ved meget om isterningmaskiner

Medarbejderne i Maskinsalg har stor viden om vores sortiment af isterningmaskiner. Spørg dem til råds, før du vælger, så du både får maskinen til den rigtige istype til dit formål, den rigtige størrelse og gode råd med på vejen om rengøring og hygiejne. Ring 8930 0000.

Dine senest sete produkter