x Luk

Laguiole

Luk filter

Aktuelt filter

Fjern alle filtre

Juster filter

{{result.Total}} produkter 1 produkt

SKI-VARE

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}

Laguiole

Med fransk håndværk til bords

Er der dækket op med den karakteristiske kniv og gaffel fra Laguiole, er det et signal om, at der sikkert venter noget godt på tallerkenen. En god steak, f.eks. eller skiver af den perfekte steg udskåret med dét forskærersæt, som tjeneren måske forsigtigt har taget frem af den flotte trææske ved bordet med Laguiole diskret præget i det blanke stål. Og vinen – den er måske åbnet med vintjeneres livsledsager – proptrækkeren med det karakteristiske svaj i håndtaget af sort horn, der viser, hvor i Frankrig den har sit ophav: Laguiole. Hvis det da ikke er champagne, der er på vinmenuen, som så standsmæssigt åbnes med et godt greb om træskæftet og et målrettet sving med den flotte champagnesabel – fra Laguiole.

Vogt dig for efterligninger

Der har været fremstillet knive i mere end 150 år i den lille by Laguiole i det smukke landskab midt i Centralmassivet i det sydlige Frankrig. Det var en beskeden dolk, som bønderne i Aubac-området anvendte, der gav inspirationen suppleret med en tradition for foldeknive, som tilrejsende bønder fra det nordlige Spanien bragte til området engang i 1800-tallet.

Mange små knivsmedjer opstod med den efterhånden karakteristiske form som fællestræk, og man blev derfor enige om at navngive alle knivene efter stedet, hvor de kom fra. 
Og Laguiole-navnet opstod længe før nogen tænkte på ’brands’ og ophavsret. Derfor produceres der i dag et hav af Laguiole-produkter over hele verden – uden den historie og kvalitet, der holdes i hævd hos dem, der er en del af traditionen.

Goyon-Chazeau f.eks.

Historien om Laguiole Goyon-Chazeau

1953. Gabriel Goyon gifter sig med Solange Chazeau. De etablerer sig derhjemme med et tilbud om polering af de knive, de mange smedjer i byen producerer. Det griber om sig. De påtager sig flere og flere processer med det rustfrie stål. Sønnen Dennis vokser op på den lille fabrik, forældrene nu har bygget. Han gifter sig, og hustruen, Christine, overbeviser ham om, at de skal skabe deres egne produkter fra bunden.

Goyon-Chazeau lanceres i 1992.

Det er 100% håndarbejde. En af de sidste producenter, der fremstiller knive efter den gamle, smedede metode.

100% håndarbejde

Det starter med det bedste rustfri stål. En 18/10-legering, hvor indholdet af krom og nikkel, beskytter mod korrosion og giver en uforlignelig glans. Det er samtidig stål, der kan slibes op til fremragende skæreegenskaber.

En massiv rundstang varmes op, så den kan presses til knivens endelige, rå form uden nogen form for svejsning mellem blad og skæfte. Herefter følger hærdning, finforarbejdning i hånden og slibning. Hver kniv gennemgår mere end 40 processer, før hænderne slipper produktet og det er klar til salg. Det samme håndarbejde, omhyggelighed og vel afbalancerede helhed kendetegner de gafler, der fuldender den perfekte Laguiole-opdækning, hvor bestikkets håndtag er kronen på værket.

Vores Laguiole-sortiment omfatter bestik med håndforarbejdede håndtag i enebærtræ, palisander, ibenholt, mørk horn og sort acryl.

Laguiole steakkniv og gaffel

En opdækning med ægte Laguiole-bestik er profilering på højeste niveau. Men det er også det perfekte værktøj at give dine gæster i hånden. Der er en årsag til, at det især er steaks-serveringer, der har de franske ikoner ved sin side.

Laguiole er en investering, men med den rette behandling er det også et produkt, der holder sig smukt og funktionelt i rigtig mange år.

Gode råd om opvask: Brug aldrig opvaskemaskine. Vask op i hånden med en blød svamp og tør bestikket af hurtigt, så du undgår kalkpletter på det spejlblanke stål. Lad ikke bestikket ligge i vand i længere tid. Smør håndtag af træ og horn med linolie med jævne mellemrum – det giver glans og beskytter.

Laguiole proptrækker

Området omkring Laguiole er også kendt for sin produktion af foldeknive, og det er disse traditioner der bygges ind i det ultimative vintjener-grej – den ’rigtige’ proptrækker med folieskærer i den ene ende, en spiral, der skrues ned i proppen og i den anden ende en ’løftestang’, der hviler på kanten af flasken. I Laguiole-udgaven selvfølgelig med det ergonomisk perfekte svaj i håndtaget af sort horn. Og den sammenfoldede kniv ligger trygt i tjenerens lomme i det lækre læderetui.

Laguiole champagnesabel

Det var Napoleon, der udstyrede sine officerer med en champagnesabel, så de kunne fejre sejren på slagmarken på behørig vis. Så sablen var ikke til kamp, og den er derfor ikke særlig skarp. Med en længde på 27 cm og et håndtag i ædelt træ i bedste, ergonomiske Laguiole-profil, har du de bedste forudsætninger for en overbevisende åbningsceremoni.

Tag os med på din Laguiole-tur

Medarbejderne i Isenkramafdelingen har stor erfaring i valg af Laguiole-produkter. Kontakt os på 8900 0000 eller kom på besøg i vores showroom i Aarhus, så du kan mærke, hvordan det føles at have de franske traditioner i hånden.

{{headline}}

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.