Artikel
23.01.2019

Slut med fedt i emfang og ventilationskanaler

Det lyder som fup og fidus. Men se selv et klip fra en reportagefilm her.

Filmklippet er 6 minutter af en tankevækkende dokumentarfilm af instruktøren Phie Ambo. Filmen stiller spørgsmål ved, om virkeligheden nødvendigvis stemmer overens med videnskabens teorier.

Og det er netop opfinder Lars Leth Pedersens dilemma. Videnskaben kan ikke forklare, hvorfor hans opfindelse, Power Pack, virker. Men det er et faktum, at det gør den.

I filmen følger filmholdet personalet i et stort restaurantkøkken, der inspicerer ventilationssystemerne efter 7 måneder med Power Pack installeret. Her har man været vant til at lade emfang og kanaler gennemgå en omfattende rengøring 3-4 gange om året på grund af frygten for brand. På filmen oplever vi den spontane, måbende reaktion, da der åbnes til kanaler og filtre. Der er rent. Der er ingen fedt. Ingen lugt.

Du skal accepterer marketing-cookies for at kunne se denne video.

Nu er der gået 3 år

Restaurantens anlæg har ikke været rengjort siden filmoptagelserne i 2015. Der er stadig rent, og Power Pack er nu også installeret i de øvrige restauranter i den attraktion, hvor den første installation blev lavet som forsøg – også i den burgerbar og det steakhouse, som efter den tekniske afdelingsleders udsagn tidligere 'sejlede i fedt'.

Men Power Pack fjerner op til 95% af fedtet. Hvad er hemmeligheden, Lars Leth Pedersen?

Forklaringen

"Power Pack er en katalysator. Den fjerner statisk elektricitet – skaber blød luft. Det ændrer fedtets struktur, der nedbrydes til CO2 og vand. Vandmolekylerne bliver mindre og binder sig til luften. Det gør luften koldere. Man kalder det en kold forbrænding. Det eneste der bliver tilbage, er en anelse fedt i vanddampen, som opsamles i filtrene, samt C-molekyler, der over år lægger sig som en mikroskopisk mængde hvidt pulver," lyder forklaringen fra den nordjyske opfinder, der erkender, at han også ofte nøjes med at konstatere, at det virker.

Det har Teknologisk Institut også lige erkendt i en rapport, hvor man opsamler erfaringer fra 10 Power Pack-kunder, der bruger katalysatoren i 59 forskellige sammenhænge – heriblandt fedtbrønde, landbrug, industrilakering og biogasanlæg.

Fordi Power Pack også fjerner lugt!

En god investering

Projektchef Lars Torstensen fra BENT BRANDT syntes selv, det lød for godt til at være sandt. "Men det er sandt," konstaterer han i dag. "Hvis du monterer Power Pack i et helt nyt anlæg, vil der gå lang tid, før det skal renses. Et eksisterende anlæg skal renses ned, før katalysatoren monteres, men fastbrændt materiale vil efterhånden kunne skrabes væk. Fedtfiltrene i emfanget skal rengøres som sædvanlig," siger projektchefen.

Katalysatoren dækker emfang op til 4 meter. Den er udført i rustfrit stål, den er VA-godkendt og godkendt til brug i fødevareindustrien, den fylder kun ganske lidt og kan monteres inde i eller udenpå emfanget med 4 skruer.

"Når man tænker på udgifterne til rengøring af kanaler og fedt- og ventilationsanlæg – for ikke at tale om det hårde arbejde, det er – er investeringen tjent hjem på meget kort tid. Tag os med på råd, når der skal vælges størrelser og antal, men lov os, at du ikke beder os forklare, hvordan det virker," slutter Lars Torstensen.

Køb Power Pack her eller kontakt vores projektafdeling på tlf 8930 0000 og hør mere.