Indtast søgeord

Artikel
17.11.2025

Ny bar og varm linje på kendt Arp-Hansen hotel

Philip Vuksic var på udkig efter småting, da han besøgte BENT BRANDT i Bådehavnsgade, men det var den store flotte bar i showroomet, der tog opmærksomheden. Det blev starten på et projekt, hvor resultatet ikke kun er flot, men også gennemtænkt funktion i alle detaljer i både en ny bar og i nyindretningen af det varme køkken.

I 25 år har Philips far, Mate Vuksic, forpagtet restauranter i Arp-Hansen Hotel Group – bl.a. Hotel Imperial og Nyhavn 71. I dag er det både far og søn, der står for koncepter og drift, og i oktober kunne de føje driften af Brasserie Hugo og konferenceaktiviteterne på det historiske og elegante Phoenix Copenhagen i Bredgade til listen.

Hotellet står selv for morgenbuffeten, men frokost, middag og konferencebespisning er lagt i hænderne på Vuksic-familien. Arp-Hansen ønskede et koncept, der både kunne skabe liv og signalere kvalitet som en del af hoteloplevelsen. Det krævede nytænkning i køkkenet, fleksibilitet i restaurantindretningen og en bar i særklasse – for både gæster og medarbejdere.

BB Hugo RAISFOTO C1 4599

Syn for sagen

Philip Vuksic var på udkig efter småting, da han besøgte BENT BRANDT i Bådehavnsgade, men det var den store flotte bar i showroomet, der tog opmærksomheden. Da konsulent Tine Meldgaard efterfølgende præsenterede ham for baren, som hun og Projektafdelingen har lavet på Skodsborg Kurhotel, var han klar over, at det var løsninger, der byggede på en stor viden om arbejdsgange og fornemmelse for behov.

BB Hugo RAISFOTO C1 4488

Det blev til det samarbejde, som Philip og Jack Helweg Bengtsson betegner som ”en kæmpe fornøjelse”. Jack er senior teknisk chef hos Arp-Hansen Hotel Group. Med 37 års erfaring i hotelbranchen kender han værdien af samarbejdspartnere, der ved, hvad de taler om, og som forstår, at i ombygningsprojekter møder man uforudsete udfordringer, der bare skal løses.

Udfordringer, som Tine og projektleder fra BENT BRANDT, Jannick Bjørn Jensen tog sig af. Ifølge Jack var det en proces ’med ro på hele vejen’.   

BB Hugo RAISFOTO C1 4492

Bar' velfungerende

Med Philips ønskeliste i hånden blev der udarbejdet tegninger til en helt ny bar, der integrerer alle funktioner til kaffebrygning og mix af drinks, servering af spiritus og øl. Det sker i et U-formet diskarrangement, hvor tjeneren kan nå begge sider. 

Tjeneren har alt det, der skal bruges til den enkelte funktion lige ved hånden, og meget er indbygget i den rustfrie ståbordplade: 

BB Hugo RAISFOTO C1 4472

Indbyggede funktioner i den rustfrie stålbordplade:

  • Glas- og kandeskyl 
  • Drypriste
  • Ingrediensbokse
  • Skæreplade
  • Afkølet kar til isterninger
  • Affaldsskakte

Under disken er der skuffer og skabe til opbevaring af glas og service til de enkelte funktioner. Der er også indbygget isterningemaskine, glasopvaskemaskine og et antal backbar-moduler med glasfront fra GAMKO.

Disken er opbygget i et rammesystem, der er monteret med fronter i laminat. Sammen med et utal af flasker på en lystrappe, spejle og smagfuld dekoration har Phoenix Copenhagen fået en moderne bar, der matcher stedets elegance.

BB Hugo RAISFOTO C1 4555

Brasserie Hugo blev løsningen på ønskerne om et restaurantkoncept med liv og kvalitet som en del af hoteloplevelsen. 

BB Hugo RAISFOTO C1 4724

Et køkken der holder

”Her møder man klassisk kokkekunst og sæsonens bedste råvarer. Menuen henter inspiration fra Middelhavet med særlig kærlighed til det italienske og franske køkken – tilsat et nordisk tvist,” fortæller Philip. ”Men med et eksisterende køkken, der var stykket sammen af et antal forskellige og ældre maskiner, var der behov for at se på funktionerne med nye øjne.”

Det blev ligeledes Tine og Jannick, der blev sparringspartnere for Philip og Jack i dén proces, og resultatet er et køkken centreret omkring en kogeø i midten af lokalet. 

BB Hugo RAISFOTO C1 4332

Alt på sin plads

”En installationsvæg i midten af kogeøen samler el og vand,” fortæller Tine. ”Øen er sammensat af moduler – kogetop, grill, stegeplade og friture fra MARENO, grill fra GRILLVAPOR og et COLDLINE frysebord. På begge sider afsluttes rækken med en RATIONAL iCombi ovn, og det hele er dækket af et emfang, der er en udbygning af et eksisterende.”

Der er installeret nyt kølebord og varmeskab, og eksisterende borde er blevet udstyret med køleopsatse. 

BB Hugo RAISFOTO C1 4322

”Vi har fået et køkken, der i den grad er en opgradering som både vi og morgenmads-holdet er rigtig glade for. Vi er klar til både private dining og de individuelle konferenceopgaver, som en ny indretning af vores tre sammenhængende restaurant- og selskabslokaler med fleksible møbler giver mulighed for. Og vi har ikke mindst fået en løsning, der kan holde i rigtig lang tid,” slutter Philip, mens Jack nikker bekræftende.

BB Hugo RAISFOTO C1 4266

Kom inden for her - se film.