Indretning af køkken på meget få kvadratmeter
Siden 1835 har A.C. Perchs Thehandel været en institution i Kronprinsessegade i København, og i snart 20 år har der her på fornemste vis også været serveret Afternoon Tea. Serveringenen er rykket ind i funklende flotte omgivelser i naboejendommen, hvor der på høje opsatse – traditionen tro – serveres finger-sandwich, scones med lemon curd, flødeskum eller pisket smør foruden petit four kager. Det ledsages af the (med h) fra det omfattende tekort og crémant.
En tilsyneladende enkel servering, men med mange elementer og travle perioder, som kræver plads til flere medarbejdere på et areal, der lever op til sit navn: et tekøkken. Det betyder, at pladsen er begrænset og stiller store krav til indretningen.
Optimal udnyttelse af plads
Det var konsulent Olli Simony fra BENT BRANDT i København, der fik til opgave at udnytte rummet optimalt i den klassiske 1800-tals ejendom i det indre København.
”Det var et helt råt rum med få kvadratmeter, så det handlede om at udnytte de muligheder, som karnapper og indhak giver,” fortæller Olli, der kender kravene til et godt flow fra arbejdet som kok i mange forskellige køkkener.
”Indretningen er lavet af standardinventar med undtagelse af et enkelt rustfrit bord med vask til placering i en karnap.”
Det er rustfrie standardborde, der giver den nødvendige plads til, at flere medarbejdere kan arbejde samtidig. Der er plads til opbevaring på bordenes underhylder og på vægmonterede rustfrie standardhylder.
Desuden er køkkenet bygget op med bl.a. et TEFCOLD backbarmodul, som danner fundament for placeringen af en ovn, mens en HOBART AMX hætteopvaskemaskine tager sig af opvasken. Den er udstyret med Vapo Stop, som forhindrer at damp slipper ud i rummet, når hætten åbnes.
Ovn og køleskabe er genbrugt fra det tidligere tekøkken.
”Professionel køkkenindretning af små køkkener er altid spændende, fordi det gælder om at lave et godt flow og udnytte pladsen optimalt,” konstaterer Olli Simony.