Artikel
11.08.2025

Helt ærligt...

Et berygtet diskotek er forvandlet til et smagfuldt kaffe-, is-, spise- og mødested, som helt ærligt er noget særligt.

Man behøver ikke lang tid i selskab med Louise Kejser Nyvold, før man fornemmer både det ærlige og det særlige! Måske er det hendes solide baggrund og overblik som konsulent i risikostyring i ingeniørbranchen, der gør en forskel. Måske er det hendes fornemmelse for mennesker, og dét at gøre tingene ordentligt, der smitter af på gæster, medarbejdere og på det københavnske caféprojekt, som er resultatet af begejstring os en stamgæst i Frederikssundcaféen.

Fra skrivebord til cafébord

Efter 10 år som konsulent havde Louise fået nok af livet bag skrivebordet. Det kom ejeren af Café Ærligt på havnefronten i Frederikssund for øre, så da hun spurgte, om Louise ikke kunne tænke sig at prøve kræfter med at brygge kaffe og servere, sagde hun ja – ogblev til sin egen overraskelse rigtig glad for det. Det blev også til kagebagning, isproduktion og gæste- og medarbejderpleje, og efter halvandet år spurgte ejeren, om hun ikke ville overtage den populære café inklusiv kaffevogn og iscykel. Også her blev svaret ja.

Den vedholdende stamgæst

Men da en af Frederikssund-caféens begejstrede stamgæster sidste år spurgte, om Louise ikke kunne tænke sig at lave en tilsvarende succes i København, var svaret: nej tak! Louise havde jo erfaring med risikostyring.
Stamgæsten gav ikke op. Han ejede en ejendom på Nørre Voldgade i København med et ledigt lejemål, og da han tilbød Louise forhold, hun ikke kunne sige nej til, var der ikke langt fra idé til handling.

Fra handling til åbning - og begejstring

Kun knap 3 måneder gik der fra håndværkerne rykkede ind til caféen åbnede. Et udtjent diskotek blev efter en omfattende ombygning
forvandlet til et smagfuldt bevis og videreudvikling af det  kvalitetsbevidste koncept, som er skabt i Frederikssund. Med udgangspunkt i konceptet og de nye lokaler, tegnede konsulent
Olli Simony og projektleder Jannick Bjørn Jensen fra BENT BRANDT i København de nye lokaler.

”Jeg er rigtig glad for det flow, der er tænkt ind i indretningen og for den kvalitet, jeg har fået i både maskinpark og inventar,” konstaterer Louise. ”Jeg kan allerede nu se, at det betaler sig, at vi har investeret i dén
kvalitet, som vi har fået med bl.a. Rationalovn, Hobart opvask, Varimixer røremaskine og Coldline og Tefcold køl og frys. 

Og jeg er enorm tilfreds med den måde, BENT BRANDT har håndteret projektet på. Hele montagen blev klaret på 2-3 dage af en flok fantastiske håndværkere, der var udstyret med et tegningmateriale, som var lige til at gå frem efter. Og efterfølgende har Olli været forbi flere gange, for at sikre sig, at vi er fortrolige med brugen af maskinerne.”

Diskene er opbygget på rammer, så fronterne nemt kan skiftes, hvis Louise får lyst til at forny caféens udtryk.

Medarbejdere = medejere

Louise har ikke haft problemer med at tiltrække gode medarbejdere. Måske skal årsagen findes i netop den særlige, ærlige oplevelse, som hele konceptet bygger på – noget, der gør medarbejderne stolte, engagerede og loyale. Et eksempel:

”Maja og Caroline har været guld værd på caféen i Frederikssund, så da de fortalte,at de skulle begynde at studere på CBS i København, spurgte jeg, om de kunne tænke sig at dele jobbet som ledere af den nye café,” fortæller Louise. ”De sagde ja, så de har fået et medejerskab på 5%, så de også kan se et kontant resultat af deres indsats.” Måske inspiration for andre til nytænkning på gulvet i en branche med mangel påarbejdskraft.

Ærligt uden kompromis

ÆRLIGT er en kaffebar, et kagehus og et ismejeri, hvor der serveres morgenmad og brunch med bl.a. cremet chiagrød og hjemmelavet kompot. Der er frisksmurte og anderledes ’klapper’ på brød, salater og specialiteter på ristet rugbrød eller f.eks. en grillet croissant med serrano og ost.

Her drikkes kaffe af egen ristning og laves chokoladedrikke i højeste kvalitet og i alle afskygninger. Der er også spændende kolde drikke med- og uden brus eller som shakes og drinks.

Der bages avancerede kager og laves eksperimenterende flødeboller, og så produceres der 18 forskellige is med varianter efter sæson. ”Det skal være ærligt, hjemmelavet og helt igennem lækkert. Og vi gør os umage med alt – ikke fordi vi skal, men fordi vi har lyst,” understreger Louise.