Artikel
29.12.2022

Food hall på halvvejen

I begyndelsen af 2024 samler Nykredit sine københavnske aktiviteter i et 30.000 m2 nyt hovedkontor. Her vil ca. 2200 medarbejdere og gæster kunne stille sulten fra morgen til aften i et fremsynet Food Hall-koncept, der er testet i skala 1:1.

Vi er på Kalvebod Brygge i København. Her, på den ene af 3 nuværende adresser, er Nykredits drømme om ’det gode måltid fyldt med energi’ blevet udviklet og afprøvet siden den spæde start i 2005. Det er drømme, der nu har udviklet sig til et Food Hall-koncept, som gør op med traditionel kantine-tankegang og imødekommer de ændrede arbejdsmønstre, som corona har banet vejen for. Vibeke Sonne Barfred, intern seniorspecialist med mere end 20 års kantineerfaring hos Nykredit, har ansvaret for de nye tider på madfronten i det kommende hovedkontor. Som ekstern samarbejdspartner har Nils Grønfeldt fra Catering Consulting Group tilført konceptet de nyeste internationale Food Hall-tendenser. Det vil sige forskellige madboder med hver sit udtryk og madtilbud.

Nye tider – nye muligheder

”Det er et opgør med den store buffet,” fortæller Vibeke. ”I stedet kan man bevæge sig rundt til 6 forskellige boder, hvor det portionsanrettede udvalg spænder fra det grønne køkken og bæredygtige serveringer til burgere og danske og asiatiske retter med menuer, der kører en uge ad gangen. Man kan shoppe rundt, eller man kan spise burgere hver dag, hvis man har lyst. Der bliver også en bod, som både står klar med tidlig morgenmad, og hvor kokken først på aftenen serverer et måltid til dem, der arbejder sent. Corona-perioden har jo på mange måder ændret vores måde at arbejde på, hvilket også afspejles i indretningen af det nye hus, hvor 70% af de faste arbejdspladser er ændret til fleksible.”

Placering af madboderne mellem forskellige spisemiljøer skal minimere lange køer ved en buffet. Der arbejdes også på en digital løsning, hvor medarbejderne kan bestille og betale maden på forhånd.
Madboderne forsynes fra et centralt produktionskøkken. Inspirationen til produktionskøkkenets indretning kommer fra en tur med Nils Grønfeldt til Chicago, og 3 køkkenchefer har hver ansvar for produktionen til 2 madboder. Personalet rokerer, for den faglige udfordrings skyld, mellem de forskellige produktioner.

Med den attraktive beliggenhed på kajkanten i Svanemøllehavnen, kommer bygningen også til at rumme en café, hvor der både er offentlig adgang, udeservering og direkte adgang fra Nykredits foyer.

Idéer testes

Der er tænkt mange nye tanker, og for at få afprøvet nogle af funktionerne før 2.200 personer i 2024 møder det nye, blev det besluttet at bygge en række diskforløb på Kalvebod Brygge som test. BENT BRANDT, med projektkonsulent Jesper Bruun i spidsen, blev valgt til opgaven.

”Det handler om at blive klogere på både funktion foran og bag diskene og for at teste design og valg af materialer,” fortæller Jesper. ”Idéerne fra Vibeke og Nils blev omsat til detaljerede visualiseringer, og BENT BRANDTs mangeårige, specialiserede samarbejdspartner i Tjekkiet producerede elementerne og lavede en præmontering som tjek før afsendelsen. Det var også 2 af fabrikkens medarbejdere, der i København sørgede for, at de 8 mm tykke bordplader i rustfrit stål blev svejst og lettere matpoleret uden synlige samlinger. Resten af installationen sørgede vores danske montører for.”

Imens gik Jesper på jagt efter det ønskede materialeudtryk til fronterne, som kunne give diskene et forskelligt, men alligevel sammenhængende udtryk – sten, egetræ, matteret glas og mønstret stål – det hele bundet sammen af varmt LED-lys under bordkanter og sokkel.

På diskenes bagside bidrager hylder med fuldt udtræk til et godt arbejdsmiljø, og opstillingen giver uvurderlige erfaringer til næste fase om diskenes former og forløb og forskellige funktioners placering i forhold til hinanden.

Næste fase: den fremsynede Food Hall i det nye domicil.