Artikel
08.01.2019

Fremtidens front cooking

Front cooking er en stor trend, og i BLOX på havnefronten i København har Meyers Contract Catering sammen med projektafdelingen hos BENT BRANDT skabt en diskløsning til fremtidens morgen-, middag- og aftenspisested.

Det er banebrydende arkitektur.

Placeringen af BLOX på havnefronten i København er unik. Sammensætningen af husets beboere og gæster er gennemtænkt – og en udfordring med store muligheder for Meyers Contract Catering, der står for driften af BLOX EATS – et koncept, der ikke tidligere er set i Danmark.

Det blev også en spændende udfordring for projektafdelingen hos BENT BRANDT, som Realdania, der er husets bygherre og investor, havde involveret i den overordnede planlægning længe før catering-partneren var fundet. Projektleder Jesper Brøgger fra BENT BRANDT fortæller: "Vi havde sammen med husets arkitekter disponeret køkkenfaciliteterne, så der var en grad af fleksibilitet i indretningen af produktionskøkkenet, der er placeret i forbindelse med caféen i stueetagen. Et køkken, der også skulle forsyne kantinen, som var planlagt på 1. sal. Og der blev brug for projektafdelingens fleksibilitet, da Meyers Contract Catering mindre end 4 måneder før åbningen blev valgt, ligesom diskene på de 2 etager fik en anderledes central rolle."

Blox, hjemsted for Dansk Arkitektur Center

Fremtidens spisested

BLOX er hjemsted for Dansk Arkitektur Center, der sammen med hele området ved kanalerne er et stort turistmål. Bygningen er samtidig arbejdsplads for snart 500 med­arbejdere fra organisationer, virksomheder og forskere inden for bæredygtighed. Dertil kommer 22 lejeboliger, et fitnesscenter og et stort udendørs legeområde.

Det giver et stort potentiale for en café og eatery, der fra morgen til aften, inde og ude, serverer lette måltider, varme og kolde drikke, weekend-brunch og aftendrinks foruden take away inklusiv brød og specialiteter fra Meyers.

Og det betyder behov for en kantine, der kan håndtere et stort rykind til frokost, men som med sin udsigt og smagfulde indretning har potentiale til meget mere, siger F&B manager hos Meyers Contract Catering, Mathias Perk.

"Derfor har vi indrettet 1. salen som en food hall, der er åben for alle. Her er der til frokost 6 retter at vælge mellem fra alle verdenshjørner foruden avanceret smørrebrød, og når området er færdigudviklet, åbner vi om aftenen som restaurant. Lokalerne bruges allerede til selskaber og arrangementer."

Mathias Perk og Mette Kjær

Diskene

Diskene er ikke kun en flot, markant del af indretningen – det er også et gennemtænkt omdrejningspunkt for front cooking og udlevering.

"Hver af diskene er på indersiden opbygget som ét langt stålmøbel med alle funktioner indbygget til front cooking," fortæller Mette Kjær, der er BENT BRANDT projektafdelingens københavnske medarbejder. "I caféen er den 6 meter lange disk opbygget til præsentation og udlevering, og i food hallen er en 9 meter lang disk opdelt i 3 sammenhængende arbejdsstationer. Der er 1 kold sektion, hvor smørrebrød anrettes og præsenteres i en glasmontre og 2 varme arbejdsstationer, hvor der ved den ene færdig­tilberedes dagens temaretter og ved den anden de øvrige varme tilbud."

Diskene har fået sine helt unikke udtryk i et tæt samarbejde med Meyers indretningsarkitekter. Kombinationen af rustfrit stål og glas med fronter af polerede betonplader i et stramt, kubistisk design matcher arkitekturen i BLOX perfekt.