En af barene i Figaro i Tivoli
Artikel
30.05.2022

Bar’ godt tænkt

En restaurant med friskfanget fisk på menuen i en historisk Tivoli-bygning. Placeret i første parket til Plænen-koncerter med tusindvis af tørstige tilskuere. Det kræver sine diskrete, holdbare barer, som kan følge med tiden de næste mange år.

I maj 2021 rykkede Restaurant Figaro ind i den klassiske Tivoli-bygning i smørhullet lige ved Plænen. Huset er tegnet af PH’s søn, Simon Henningsen, og der vogtes over det udvendige arvegods i den gamle have. Indvendig kan forpagterne slå sig løs, men restauratør Philip Viscovich og driftschef Søren Jessen har ønsket at bevare en afslappet Tivoli-stemning med de gamle, bladguldsbelagte dekorationer og PH-sønnens Tivoli-pendler, der er skabt til at reflektere fyrværkeriet.

Derfor var det heller ikke moderne, stålbeklædte diske, der stod på ønskesedlen til restaurantens tre barer – men stål blev alligevel den bærende idé i den løsning, som projektkonsulent Mette Kjær fra BENT BRANDT præsenterede på Figaro.

Driftschef Søren Jessen og projektkonsulent hos BENT BRANDT Mette Kjær

Gennemtænkte funktioner

De tre bardiske er opbygget på et solidt skelet af rustfrit stål, for det er diske, der skal kunne holde til et stort rykind – og i mange år. ”Og her giver de fuldsvejste rammer en stor stabilitet med bl.a. gennemgående bæringer til både en løftet bordplade til frontend-servering og til det underliggende arbejdsbord,” fortæller projektkonsulenten.

Arbejdsbordet har nøje udregnede inddelinger til opbevaring inklusiv underbordskøleskabe m.m., der kan trækkes ud i forbindelse med rengøring. Frontdiskens indretning, der ikke er synlig for gæsterne, er åben – det sparer tid for personalet – mens den synlige backbar er disponeret med lukkede køleskuffer m.m.

Alt er indrettet med gennemtænkte detaljer fra starten. ”Jeg har arbejdet i mange barer, og jeg ved, hvor vigtig det er, at disken er indrettet, så man skal bevæge sig så lidt som muligt,” fortæller Søren Jessen. ”I den populære verandabar tilgodeser indretningen, at 2 medarbejdere på få kvadratmetre kan ha’ forrygende travlt, selv om der er meget lidt plads mellem frontdisk og backbar. Og i restaurantens største bar kan tjenerne hente vin uden at gå i vejen for medarbejderne bag disken. Det fungerer…!”

Forberedt til ny stil

Udvendigt er diskene i dag beklædt med mørkt træ, der er monteret på stålskelettet. ”Det er nemt at skifte, når det bliver tid til forandring,” fortæller Søren Jessen, der har tænkt 10-20 år frem, for med Figaro har Tivoli fået en fiskerestaurant med et kvalitetskoncept og barfunktioner, der holder.

Det samme gør diskene, og Mette Kjær ser mange perspektiver i at tænke stålkonstruktioner i stedet for traditionelle diskløsninger i træ. ”Ikke kun på grund af stabiliteten, men også på grund af rengøringen og montagetiden, fordi diskene kommer i moduler. Tegneprocessen og produktionen er integreret, så vores visualisering danner automatisk udgangspunkt for produktionstegningerne. Det gør det nemt at foretage ændringer undervejs. Så der er faktisk også god økonomi i diske produceret på stålskelet.”

Søren Jessen kan bekræfte, at processen fra tegning til færdigt arbejde har været meget vellykket. ”Jeg har fået supergod sparring undervejs, og mine ønsker er blevet forstået og opfyldt. Det gælder i øvrigt også i samarbejdet med BENT BRANDTs isenkramafdeling, som bl.a. har sørget for, at Figaro dækker op med flot og holdbart, logodekoreret porcelæn fra Figgjo.”

Tag projektafdelingen hos BENT BRANDT med på råd

Vi er 14 erfarne konsulenter med stor faglig viden inden for indretning, tilbudsgivning og projektudførelse af nyt, udvidelse eller ombygning af både mindre og store projekter. Vores CFSP-certificerede projektkonsulenter fører dig sikkert gennem processen og sikrer bæredygtige løsninger, der sparer energi og CO2. Vi tager afsæt i dine visioner og behov, visualiserer dine ønsker og styrer hele projektet fra start til slut.

Tag os med på råd! Kontakt os på 8930 0000.

Figgjo porcelæn med Figaro logo
Figaro i Tivoli
Bag baren i Figaro i Tivoli
Reol med glas, bestik og service
En bar i Figaro i Tivoli
Bag baren i Figaro i Tivoli
Bestikholder