Artikel
01.04.2019

Veganerne bliver flere

Trenden fortsætter, og der kommer flere til, som foretrækker de veganske retter. Bordet bugnede af anderledes råvarer, da Solhjulet og BENT BRANDT inviterede til workshop om den veganske buffet – for veganere og alle andre, der elsker god mad.

Vi er lige blevet fortrolige med den vegetariske gastronomi. Så strammes kravene en tand til. Slut med råvarer fra køer, bier og fisk, æg og mejeriprodukter samt gelatine, der er afkog af knogler. Danskerne – og resten af verden – gør klar til næste trend. Veganerne er her, og mange flere kommer til i de næste år.

Men den veganske buffet behøver ikke være specialkost for de få – det kan være delikate specialiteter for alle. Det fik deltagerne på en inspirerende workshop i demokøkkenet hos BENT BRANDT et godt bevis for, da Dennis Rafn havde inviteret Solhjulet på besøg. Her præsenterede den økologiske og biodynamiske foodservicegrossist en række spændende veganske specialprodukter. Der var alternativer til kød fremstillet af nødder, grøntsager, soja, tang, kornprodukter og svampe, og der var smagsprøver på veganske oste, tysk og italiensk pålæg og veganske patéer.

Sammen med et bugnende udvalg af økologiske og biodynamiske grøntsager gav det deltagerne smag for sagen.

Hvad er en veganer?

En veganer spiser ikke dyr. Det gælder alle former for dyr. Firbenede, tobenede, dem med fjer på, dem, der lever i havet samt insekter.

Veganeren spiser heller ikke føde, der kommer fra dyr. Altså ingen mejeriprodukter, honning eller æg af enhver slags. Også produkter der er udvundet af dyr er udelukket – f.eks. gelatine og den røde madfarve, carminer, som er lavet af knuste skjoldlus. Og hvis kokosnødderne er eksotisk plukket af aber, er det også no go.

En ægte veganer har heller ikke tøj af uld, silke og læder i garderoben, og weekendudflugten går ikke til en zoologisk have eller en tur i cirkus, hvor dyr holdes i fangenskab.

Kilde: www.plantepusherne.dk