Godt Grej til gastronomi
Artikel
14.11.2022

Små kunstværker lige til at dele

Bagedyst, corona-hjemmeliv og delevenlig kagekunst på Instagram har givet konditorfaget medvind.

På en velbesøgt inspirationsdag med Konditorlandsholdet hos BENT BRANDT fik deltagerne i bogstavelig forstand smag for de små kunstværker.

Der blev bl.a. arbejdet med tidens store konditortrend, glace, i flotte farver, da repræsentanter fra Konditorlandsholdet gæstede BENT BRANDT til en udbytterig inspirationsdag for kageinteresserede køkkenprofessionelle. Temaet var petit fours i den avancerede kategori, og deltagernes gæster kan godt glæde sig. Måske har de allerede fået en forsmag på Instagram, for netop de skulpturelle delikatesser er et af de helt store hit på det sociale medie.

Det glæder landsholdets team manager, Dennis Justesen Nielsen, der både kan konstatere en stærkt øget interesse for faget og et stigende kvalitetsniveau i flere og flere butikker og restauranter – ikke kun i København, men også i provinsen.

Samarbejde på tværs

Konditorlandsholdet blev en del af Dansk Gastronomisk Union i maj 2020, og team manageren glæder sig over den synergi, det har givet at samarbejde med de øvrige landshold i Unionen.
”Vi har bl.a. en gensidig god sparring med Kokkelandsholdet, der f.eks. hidkaldte os, da de havde en dessert, der drillede. Og når de i november 2022 drager til VM, har vi lavet den sukkerskulptur, der er en del af konkurrencen.”

Omvendt bistår landsholdskokkene med råd og vurdering af den restaurantdessert, som indgår i Konditorlandsholdets kommende VM-udfordring, der også omfatter Frozen Fingerfoods og islagkager. ”Vi skal lave 3 forskellige islagkager, der skal have samme konsistens, og som derfor kræver eksperimenter med forskellige stabilisatorer. Vi laver også en chokolademousse, hvor det har taget lang tid at finde frem til 3 forskellige, nøje afstemte og afmålte chokolader, som tilsammen giver den frugtighed og bitterhed, vi søger,” fortæller Dennis, der i 6 år var medlem af Cateringlandsholdet, og som glæder sig til samarbejdet med Unionens nyeste medlem, Bagerlandsholdet.

En plads på holdet?

For konditorelev Caroline Andersen fra Ruths Hotel i Skagen var målet med inspirationsdagen ikke kun at lære nye teknikker – det handlede også om at få en fornemmelse af, om hun skal søge optagelse på holdet, når der i januar 2023 søges nye medlemmer.

”Jeg er meget inspireret af det engagement og den professionalisme, som dagens undervisere, holdkaptajn Anne Lise Sigvardsen, landsholdskonditor Oliver Højer og team manager Dennis udstråler. En plads på landsholdet kunne være en fantastisk baggrund for min svendeprøve,” siger den nordjyske ildsjæl, der helt sikkert kommer til at bruge dagens lærdom derhjemme.

Caroline Andersen