Rabarbersorbet
- 2.500 g rabarber
- 1.875 g vand
- 1.875 g citronsaft
- 1.560 g sukker
- 650 g glukose
- 60 g agar agar
- Skal fra en halv citron
- Salt
Vegansk citronmousse 1 ltr. - trin 1
- 2,5 dl sojafløde
- 2 spsk. citronsaft
Vegansk citronmousse 1 ltr. - trin 2
- 1 dl vand
- 1 dl citronsaft
- 1 spsk. agavesirup
- 200 g flormelis
- ½ tsk. gurkemeje
- 6 g agar agar
- Skal fra en halv citron
![](/media/ocdotna4/11431020_3.jpg)
Fremgangsmåde
Rabarbersorbet
Alt koges op, blendes og sigtes. Tilsæt efterfølgende agar agar. Blend til den er helt glat og smag til med citronskal og salt.
Vegansk citronmousse - trin 1
Fløde og citron piskes, til det er stift.
Vegansk citronmousse - trin 2
Kog vand, citronsaft, agavesirup, flormelis, gurkemeje og agar agar sammen. Lad det koge i ca. 2 min.
Køl massen ned til 45°C. Vend derefter flødemassen (trin 1) i og tilsæt citronskal.