Opskrift
02.10.2015

Turbinehallens fennikelsuppe

Kold fennikelsuppe med zambuca, anis, kørvel & urteolie.
Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 fennikel
  • 1 løg
  • ½ ltr. kyllingefond
  • 2 dl piskefløde
  • Zambuca
  • Stødt anis
  • 1 bdt. kørvel
  • Diverse urter
  • Økologisk koldpresset rapsolie
  • Hvidløg

Fremgangsmåde

Fennikel og løg skæres i tern. Sauteres af i gryde uden at tage farve sammen med anis & hakket kørvel. Herefter flamberes det hele i en god sjat zambuca.

Hønsefond kommes på og fennikel simre sig møre ved lav temeperatur. Når fennikel og løg er møre blendes med staublender og monteres med piskefløde. Suppen smages til & sættes på køl til dagen efter.

Div. urter evt. fra haven skylles og blendes helt fin i rapsolien med 1-2 fede hvidløg til helt grøn. Olien sigtes gennem et klæde og er klar til at bruge som pynt i toppen af suppen.