Opskrift
05.05.2025

Tortellini med spinat og ricotta

Lækre fyldte tortellini med et hint af citron og muskatnød

Ingredienser pastadej med æg

  • 350 g pastamel (type 00)
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. fint salt
  • Vand til justering

Øvrige ingredienser

  • 500 g frisk spinat
  • 150 g ricotta
  • 1 citron
  • 1 stk. bananskalotteløg
  • Smør
  • Salt og muskatnød

Sådan gør du

Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.

Spinat sauteres i smør og tilsmages med citronskal, salt og revet muskatnød. Det afkøles og blandes med finthakket skalotteløg og ricotta. Fyldet kommes i pastaen, som foldes og koges 4 minutter i saltet vand.