Opskrift
04.01.2019

Tommys indiske dahl med raita

Få Tommy fra Erhversakademi Aarhus' opskrift på dahl med raita.
4 personer

Ingredienser

  • ½ løg (hakket)
  • 4 hvidløgsfed (finthakket)
  • 2 spsk. ingefær (friskrevet)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 tsk. karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. limeblade
  • 5-6 dl. grønsagsfond
  • 100 g økologiske gule linser
  • 100 g økologiske røde linser
  • 100 g økologiske grønne linser
  • 2 små dåser økologiske, hakkede tomater
  • 1 lille dåse økologisk kokosmælk

Raita

  • 2 dl. drænet yoghurt
  • ½ agurk (groftrevet)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • lidt spidskommen
  • 2 spsk. løg (finthakket)
  • salt
  • peber

Dahl

Varm olie i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg, løg og ingefær.

Rør rundt i 1 minut, hvorefter alle krydderier og limeblade tilsættes.

Det hele svistses af i 1 minut mere under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grønsagsfonden og de hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 45 minutter og rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for fast.

Smag til med kokosmælk, salt og peber.

Serveres i skåle med frisk koriander på toppen og Raita. Hjemmebagt naanbrød kan anbefales.

 

Raita

Alle ingredienser røres sammen og trækker 2-3 timer inden servering.