Ingredienser pastadej med æg
- 350 g pastamel (type 00)
- 3 æg
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. fint salt
- Vand til justering
Øvrige ingredienser
- 1 hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 3 kviste rosmarin
- 1 spsk. grov dijonsennep
- Salt og sort, friskkværnet peber
- 50 g Grana Padano ost

Sådan gør du
Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne - den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.
Hvidløget skæres på langs og lægges på stegeplade smurt med lidt olivenolie med skærefladen nedad og bages ved 175˚C i 22 minutter, eller til bunden af hvidløget er gyldent og hvidløget er mørt.
Køl hvidløget let og pres feddene ud af skallen. Mos feddene sammen med hakkede rosmarinblade, sennep og rigeligt med kværnet peber og salt samt den resterende olivenolie.
Spaghetti koges i saltet vand 3-4 minutter.
Puréen vendes sammen med spaghettien og snurres op med stegepincet i portioner til servering. Riv lidt Grana Padano over inden servering.