Ingredienser pastadej med æg
- 350 g pastamel (type 00)
- 3 æg
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. fint salt
- Vand til justering
Øvrige ingredienser
- 150 g pancetta
- 4 æggeblommer
- 150 g Pecorino Romano
- 1 dl kogevand
- 20 stk. sorte peberkorn
- Salt

Sådan gør du
Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.
Rist peberkorn på en middelvarm pande - de må ikke brænde på, men skal blot ristes, til du får smagene frem (de knitrer på panden, når de er klar). Knus kornene groft med bunden af en gryde, når de er afkølede.
Pancetta skæres i tern af 0,5 cm og steges sprøde.
Riv Pecorino Romano og rør det sammen med æggeblommerne.
Når spaghettien er kogt i saltet vand (gem 1 dl), tages spaghettien op og vendes sammen med pancetta på panden og med ost, æg og så kogevandet. Smag til med peber og salt.