Opskrift
31.03.2014

Smørrebrød med æggestand, rejesalat og urtemayonnaise

Opskriften er udviklet af kokkeelever på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg.
4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver rugbrød
  • 8 æg
  • 3 dl fløde
  • 200 g reje
  • 3 dl creme fraiche 38%
  • 3 dl mayonnaise (æggeblommer, olie, citronsaft)
  • 4 blade husblas
  • 1 bdt. persille, dild, kørvel, purløg
  • 1 citron
  • 1 tomat
  • 1 blad lollo rosso

Sådan gør du

Krydderurterne blendes i olie, så farven trækkes ud.

Pisk æggeblommer med citronsaft og tilsæt olie lidt ad gangen ved kraftig piskning, til det har en tyk konsistens. Halvdelen blandes med sigtet urteolie og evt. frugtfarve, til det har en passende grøn farve.

Pisk æg sammen med fløde, salt og peber.

Hæld massen i en smurt form og stil formen i vandbad i ovnen ved 120 grader, til det er fast (ca. en time). Afkøles.

Læg husblas i blød. Pil rejerne og bland med mayonnaise, creme fraiche, krydderurter, salt, peber. Husblassen smeltes over vandbad og vendes i rejesalaten.

Rugbrødsskiver stikkes ud i runde forme og smøres med rejesalat, mens formen stadig er på.

Æggestanden stikkes ud i samme størrelse og lægges ovenpå.

Pyntes med mayonnaise, citron, tomat, salat og dild. Drysses med flagesalt.