Opskrift
04.11.2015

Saltkaramelæbleskiver med ekstra saltkaramel og flagesalt

Ingen jul uden æbleskiver! Men trenden rykker ved juletraditionerne. Den danske nationalspise breder sig som helårs-spise i det nordiske køkken – og i nye, fantasifulde varianter.
14 stk æbleskiver

Tørre ingredienser:

  • 2½ dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Æg:

  • 3 æg – delt i blommer og hvider

Våde ingredienser:

  • 2½ dl sødmælk
  • 2 spsk. smør

Fyld:

  • 100 g saltkaramel
  • 30 g ristede, hakkede hasselnødder

Pynt:

  • 75 g saltkaramel
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne
Rør den tørre blanding i den våde
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen
Bag æbleskiverne i smeltet smør
Put ca. 1 tsk. saltkaramel og lidt nødder i midten og dæk med dej før vending
Pynt de bagte æbleskiver med ekstra saltkaramel og saltflager

Tip
En dessertæbleskive, der med fordel kan serveres med is.