Opskrift
04.11.2015

Rugbrødsæbleskiver med æbleflæsk

Ingen jul uden æbleskiver! Men trenden rykker ved juletraditionerne. Den danske nationalspise breder sig som helårs-spise i det nordiske køkken – og i nye, fantasifulde varianter.
7 stk æbleskiver

Tørre ingredienser:

  • 1½ dl groft ølandshvede
  • 2 tsk. mørkt maltmel
  • 1 tsk. muscovadosukker
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 1 nip salt

Æg:

  • 1 stort æg – delt i blommer og hvider

Våde ingredienser:

  • 1¼ dl kærnemælk
  • 1 spsk. smør

Fyld:

  • 75 g revet mørkt rugbrød
  • 75 g stegte flæsketern

Tilbehør:

  • 2 dl rød æblemos
  • 150 g stegt flæsketern
  • 14 bagte løgbåde
  • 1 rødt æble i tern
  • Timianblade

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser.
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne.
Rør den tørre blanding i den våde.
Tilsæt revet rugbrød og flæsketern.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.
Bag æbleskiverne i smeltet smør.


Anret med rød æblemos pyntet med løgbåde, æble- og flæsketern samt lidt timian.

Tips
Om rød æblemos: Hvis du koger røde æbler møre med skrællen på og moser dem gennem en sigte, får du en flot rød mos.

Om flæsketern: Vi brugte flæsk fra en god gris, der var let sprængt i en salt/sukkerblanding med timian og skåret i tern inden stegning.