Opskrift
02.07.2017

Rødkålssalat

Få LêLês opskrift på en marineret rødkålssalat.
Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 1 lille rødkål
  • 1 gulerod
  • 1 rød chili, stor
  • 1 rødløg
  • ¼ granatæble
  • 20 g mynte
  • 20 g sød basilikum
  • 1 dl salte peanuts
  • 2 spsk. ristet løg

Dressing

  • 6 spsk. fiskesauce
  • 5 spsk. limesaft
  • 2 spsk. olie
  • 2½ spsk. rørsukker
  • 1 tsk. sort groftkværnet peber

Fremgangsmåde

Kyllingebrysterne lægges i kogende, saltet vand og koges ved lav varme. De skal simre i ca. 12-14 min. Lad dem derefter trække i yderligere 10 min. På denne måde opnås det mest saftige kyllingebryst. Lad kyllingen køle af og skær den i lange strimler.

Skyl grøntsager og urter. Snit rødkålen fint, skær guleroden i fine strimler, chilien i skiver og løg i tynde ringe.

Pil granatæblet og hak mynte og sød basilikum groft. Bland det hele i en stor skål sammen med kyllingen.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Bland godt og server salaten på et stort fad med hakkede peanuts og ristet løg drysset over.

Tip: Du kan også bruge hvidkål eller spidskål.

Tips til marinering

  • En marinade kan laves på enten vin, øl eller syre tilsat krydderier og salt
  • Salt kan tilføres via soja- eller fiskesauce. Saltet får kødet til at holde på saften
  • Eksperimenter med smagsgivere – f.eks. hvidløg, kaffe, chili, sennep, pesto, karrypasta og citronskal
  • Giv marinaden et strejf af noget sødt – honning, rørsukker eller sød chilisauce
  • Marinering skal ske i køleskabet i fryseposer under vakuum eller i pose klemt fri for luft
  • Tag kød direkte fra fryseren og lad det tø op i marinaden
    Skær evt. kødet i mindre stykker så overfladen bliver større