Opskrift
30.10.2017

Rødkål

Lav vinterens rødkål i en FRIMA.

Ingredienser

  • 1 stk. rødkål (snittet)
  • 50 g smør
  • 1 dl rørsukker
  • 1 ½ dl Moscatel sherryeddike
  • 1 dl vand
  • Gazepose med 2 stænger kanel, 2 laurbærblade og 2 stk. stjerneanis
  • 100 g ribsgelé
  • 2 appelsiner
  • Pynt rysteribs og tørrede tranebær

Fremgangsmåde

På FRIMA'en vælges menupunktet ‘Grønt' og undermenuen ‘Braisere og dampe let'. Indstil bruning til niveau 2 og tiden til 25 minutter. Smør smeltes i FRIMA'en, rødkål tilsættes og vendes til det er sauteret af. Eddike, sukker og vand kommes i sammen med gazeposen med krydderier.

Efter endt tilberedning tilsættes ribsgelé, som omrøres.

Så vendes appelsinfileter i, og det hele pyntes med ribs og tørrede tranebær.