Opskrift
03.12.2019

Rød gløgg

En julehilsen fra holdkaptajn Christian Wellendorf, Det danske Kokkelandshold.
Gløgg til 6 personer

Garniture

  • 100 g mandelsplitter
  • 150 g rosiner

Gløgg

  • 1 flaske rødvin
  • 1 øko. appelsin
  • 2 hele kanelstænger
  • 2 stk. stjerneanis
  • 20 stk. peberkorn
  • 20 stk. nelliker
  • 5 stk. kardemommekapsler
  • 50 g øko. honning
  • 3 dl vand
  • 2 kviste rosmarin
Christian Bak Wellendorf

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150°C. Spred mandelsplitterne ud på en bageplade med bagepapir. Rist dem i den forvarmede ovn ca. 12 min eller til de er gyldne. Gem til servering.

Appelsinen skylles og skrælles med en tyndskræller - skallerne gemmes og resten af appelsinen juices.

Kom appelsinskallerne og juice op i en kasserolle med honning, vand og alle krydderierne. Bring i kog og lad simre under låg i ca. 15 min.

Træk kasserollen af varmen, og lad indholdet trække i 90 min. Sigt væden over i en ny gryde og tilsæt rødvin - varm forsigtig op til 85°C.

Fordel de ristede mandelsplitter og rosiner i 6 kopper. Hæld den varme gløgg over og server straks.