Opskrift
15.02.2024

Peinirli

Peinirli, en tyrkisk inspireret udgave af den italienske pizza, kan bruges både på buffeten og til madpakken.
Giver ca. 60 stk.

Dej

  • 50 g gær
  • 1750 g vand
  • 225 g olivenolie
  • 30 g salt
  • 2500 g mel (gerne Tipo 00)

Fyld

  • Grøn pesto
  • Kartofler (tynde skiver)
  • Cherrytomater (kvarte)
  • Rosmarin
Peinirli

Sådan laver du peinirli

Rør gær og vand sammen. Tilsæt herefter olie, salt og mel og rør dejen HELT glat (det tager ca. 10 min.)

Kom dejen i en smurt beholder og lad den koldhæve i 24 timer

Efter koldhævningen kommes dejen på et bord med mel og formes til individuelle, aflange pizzaer. Læg de formede pizzaer på bagepapir og fordel det fyldet.

Pizzaerne bages ved 300 grader med bagestål i ca. 3 minutter. For at opnå en lækker sprødhed er det vigtigt, at bagestålet opvarmes sammen med ovnen, så bagepapiret med pizzaerne lægges direkte på det varme bagestål.