Ingredienser pastadej med æg
- 350 g pastamel (type 00)
- 3 æg
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. fint salt
- Vand til justering
Øvrige ingredienser
- 400 g søde cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- 1/4 bdt. frisk basilikum
- 1 tsk. sukker
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og sort, friskkværnet peber
- 50 g Grana Padano ost

Sådan gør du
Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.
Cherrytomater halveres, skalotteløg skæres i tynde skiver, basilikum hakkes fint og hvidløg pilles og skives helt fint.
Sauter løg, hvidløg og cherrytomater i en gryde med olivenolie. Kom sukker
i og kog det godt igennem til det tykner. Smag til med salt og peber og vend basilikum i.
Kog pastaen i saltet vand i 2-3 minutter og vend sammen med sugo (saucen). Riv lidt Grana Padano over inden servering.