Opskrift
05.05.2025

Pappardelle con sugo

Enkel, velsmagende italiensk specialitet med den brede pappardelle-pasta

Ingredienser pastadej med æg

  • 350 g pastamel (type 00)
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. fint salt
  • Vand til justering

Øvrige ingredienser

  • 400 g søde cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1/4 bdt. frisk basilikum
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og sort, friskkværnet peber
  • 50 g Grana Padano ost

Sådan gør du

Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.

Cherrytomater halveres, skalotteløg skæres i tynde skiver, basilikum hakkes fint og hvidløg pilles og skives helt fint.

Sauter løg, hvidløg og cherrytomater i en gryde med olivenolie. Kom sukker
i og kog det godt igennem til det tykner. Smag til med salt og peber og vend basilikum i.

Kog pastaen i saltet vand i 2-3 minutter og vend sammen med sugo (saucen). Riv lidt Grana Padano over inden servering.