Opskrift
04.11.2015

Marcipanæbleskiver med kirsebærlikørglasur og salte honningmandler

Ingen jul uden æbleskiver! Men trenden rykker ved juletraditionerne. Den danske nationalspise breder sig som helårs-spise i det nordiske køkken – og i nye, fantasifulde varianter.
14 stk æbleskiver

Tørre ingredienser:

  • 2½ dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Æg:

  • 3 æg – delt i blommer og hvider

Våde ingredienser:

  • 2½ dl sødmælk
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser.
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne.
Rør den tørre blanding i den våde.
Tilsæt revet marcipan.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.
Bag æbleskiverne i smeltet smør.
Rør glasur af flormelis og kirsebærvin.


Kom glasur på hver æbleskive, når de er kolde og pynt med hakkede, salte honningmandler

Tip
Kan laves i god tid i forvejen – f.eks. til julebrunch.