Opskrift
29.10.2018

Kyllingesalat med svampe, urter og skind på rugvafler

Velegnet som små portionsanretninger.
10-12 vafler med kyllingesalat.

Rugvafler

  • 75 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 lille kogt rødbede (hakket)
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk

Kylling

  • 1 hel kylling
  • 2 skrællede løg
  • 1 økologisk citron i skiver
  • 1 skrællet solo hvidløg
  • Timian

Fyld

  • 500 g champignon
  • 4 spsk. hvidvin
  • 1 lille, finsnittet rødløg vendt med en smule citronsaft
  • Timian, purløg, karse, kørvel
  • 2 dl mayo
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Rugvafler
Bland hvedemel, rugmel, bagepulver, salt og hakkede rødbeder i en skål. Pisk æg og mælk sammen, og rør de våde og de tørre ingredienser godt sammen.

Opvarm vaffeljernet, og pensel det med en smule smør. Bag vaflerne til de er gyldne og gennembagte.

Kylling
Kyllingen simres mør i en gryde med de resterende ingredienser til den har "pulled-effekt" – husk at gemme fonden til en anden god gang.

Fyld
Champignon skæres i kvarte og ristes af på en pande i olie. Hvidvin tilsættes og koges ind. Krydderurterne hakkes fint og vendes sammen med champignon og løg. Mayo, cremefraiche og sennep røres sammen, og de øvrige ingredienser tilsættes. Den afkølede kylling skæres i tern eller "pulles" og kommes i blandingen – smages til med salt og peber, anrettes på en vaffel og pyntes af med et stykke sprødt kyllingeskind og urter fra retten.