Opskrift
01.06.2015

Krondyr med græskar-/gulerodpuré med bagte, marinerede jordskokker

En lækker hovedret fra Henne Mølle Å Badehotel.
Til 10 personer

Ingredienser

  • 100 g græskar
  • 75 g gulerod
  • 2 dl fløde
  • 20 jordskokker

Pynt

  • Dampede gulerødder
  • Forårsløg

Tilbehør

  • Pommes Anna
  • Sauce Madeira

Forberedelse

Jordskokker bages i ovnen ved 160 grader i 1½ time på en bund af salt og lægges derefter i en lage af fond i 2 dage.

Fremgangsmåde

Græskar og gulerod koges møre i fløde, hvorefter de blendes med lidt ekstra fløde og krydderier.

Kødet brunes af, krydres og tilberedes sous vide ved 57,2 grader i 5 timer. Pyntes med dampede gulerødder og forårsløg og serveres med Pommes Anna og Sauce Madeira.