Opskrift
02.10.2015

Køkkenchefens yndlingsost

Figner i sherrysirup med spansk valdeon, reduktion af px sherry og appelsin samt pure af soltørrede abrikoser.
4 personer

Tilberedningstid: 30 min.

  • 4 friske figner
  • 300 gr. spansk valdeon (blåskimmelost lagret i vinblade)
  • 100 g. økologisk rørsukker
  • 1 fl. PX sherry (god kvalitet)
  • 3 økologiske appelsiner
  • Økologiske soltørrede abrikoser

Fremgangsmåde:

Sukker smeltes i en gryde og appelsinsaft, appelsinskal og sherry tilsættes og reduceres til sirup.

Siruppen hældes over fignerne og sættes på køl.

Dagen efter tages halvdelen af væsken og reduceres yderligere til kraftigere sirup. Den anden halvdel af væsken koges op sammen med abrikoserne til abrikoserne er møre. Derefter kommes det hele i en kraftig blender og køres til pure. Alt nedkøles & abrikospure anrettes med figner, sirup og skiver skiver af den cremede valdeon.