Ingredienser
- ½ kg små nye kartofler
- Koldpresset olivenolie til bagning
- 40 g renset rucola
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 150 g rensede rabarber
- 6 hele kardemommekapsler
- 75 g hvidt sukker
Fremgangsmåde
Selvom de fleste foretrækker nyopgravede små kartofler i en kogt version, har Kille Enna ingen skrupler med at ovnbage dem ved høj temperatur fra tid til anden. De unge knolde smager spædt, sødt og naivt og matcher rabarbernes ekstraordinære frugtsmag rigtigt godt.
Rabarberkompot
Start med at skære rabarberstænglerne i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en lille gryde. Kom kardemommekapslerne og 2 spsk. af sukkeret op i en elektrisk kaffemølle og kværn det til et flormelisagtigt pulver. Kom blandingen og resten af sukkeret i gryden. Bring det hele til kogepunktet og kog ved høj varme, indtil kompotten tykner. Det tager ikke mange minutter. Tag gryden af varmen.
Skrub kartoflerne og tør dem let. Vend kartoflerne i olien og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i en 200°C varm ovn i ca. 20 minutter eller til de er møre og gyldne. Halvér de varme kartofler, læg dem tilbage i bradepanden, tilsæt rabarberkompotten og bland grundigt.
Bag i yderligere 2-3 minutter.
Bland med rucolaen, så den bliver lidt blød af kartoflernes varme.