Thomas’ kerneboller med malt og øl

Vores kantine er "Danmarksmester" i at variere brødet på frokostbuffeten. Her får du vores kantinechefs opskrift på lækre kerneboller med malt og øl.
Giver 20-25 boller

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 10 cl øl
  • 2 dl maltsirup
  • 0.7 ltr. vand
  • 330 g rugmel
  • 1 kg hvedemel
  • 160 g kerner
  • 40 g salt
Thomas' kerneboller med øl og malt

Fremgangsmåde

Vand, gær, øl og maltsirup køres sammen i ca. 8 minutter, inden resten af ingredienserne tilsættes. Dejen kører nu i 10 minutter på fuld ”John Denver”.

Lad dejen koldhæve i min. 12 timer, inden den rulles ud på et bord med mel og formes til boller. Her er dejen skåret i firkanter med en kniv.

Hæv nu bollerne i ca. 1 time på køkkenbordet, og bag dem i 12 minutter ved 200 grader.