Opskrift
06.05.2019

Isopskrifter fra Byens Køkken

Her får du opskriften på to lækre is og en sorbet. God fornøjelse, og velbekomme.

Vaniljeis (ca. 9 ltr.)

  • 6 ltr. økologisk sødmælk
  • 1,2 kg økologisk sukker
  • 700 g økologiske æggeblommer
  • 400 g hjemmelavet vaniljesukker
  • 394 g økologisk sukker
  • 4 g vaniljestænger

Chokoladeis (ca. 10 ltr.)

  • Mørk chokolade 70%
  • 6,45 ltr. økologisk sødmælk
  • 1,56 kg økologisk sukker
  • 910 g økologiske æggeblommer
  • 195 g kakaopulver 20-22%

Hindbærsorbet (ca. 13 ltr.)

  • 3,3 ltr. vand
  • 3,3 kg økologisk sukker
  • 3,3 kg æggehvider
  • 3,3 kg hindbær
  • 10 g Johannesbrød Kernemel

Fremgangsmåde vaniljeis

Blend vaniljestængerne meget fint i en ROBOT COUPE blender. Sigt vaniljen. Den rest vanilje, der bliver tilbage i sigten, blendes igen til helt fin konsistens. Bland vaniljepulver og sukker i blenderen til en helt fin konsistens.

Bland alle ingredienser i en gryde og varm stille og roligt op til 80°C under omrøring. Fyld ismassen i ismaskinen.

Fremgangsmåde chokoladeis

Kom chokoladen i en metalskål. Kom resten af ingredienserne i en gryde og varm stille og roligt op til 85°C under omrøring må ikke koge!. Hæld cremen over chokoladen og rør det hele godt sammen evt. i en blender. Fyld ismassen i ismaskinen.

Fremgangsmåde hindbærsorbet

Kog hindbær i ovn på damp i 20 minutter. Gem saften. Bland hindbær og hindbærsaft med sukker og ægge-
hvider. Kog vandet og hæld det varme vand sammen med de andre ingredienser og tilføj Johannesbrød Kernemel under piskning. Fyld ismassen i ismaskinen.