Opskrift
13.06.2016

Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse a la zabaglione, Oscietra caviar fra Rossini, vanilleis, rålakrids og oliven. Steffen Villadsen fra Molskroen giver her sin opskrift på en lækker chokolademousse.
Til ca. 10 couverter.

Hvid mousse

  • 1 ltr. piskefløde
  • 1/4 stang Bora Bora vanille
  • 400 g hvid chokolade
  • 100 g sukker
  • Skal af 2 økologiske citroner
  • 8 cl god, hvid rom
  • 4 blade husblas

Vanilleis

  • 200 g pasteuriseret æggeblomme
  • 200 g sukker
  • 1/4 stang Bora Bora vanille
  • 6 dl sødmælk
  • 6 dl piskefløde
  • 2 blade husblas

Tørrede oliven

  • Gode, udstenede oliven tørres i dehydrator på medium varme i ca. 26 timer

Fremgangsmåde

Hvid mousse:

Kog fløde op med vanille, sukker og citronskal.
Sigt fløden over hakket hvid chokolade.
Rom og den udblødte husblas røres i massen.
Afkøles et døgn og piskes op til konsistens af let flødeskum.

Vanilleis:

Kog mælk, fløde og vanille op. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Rør den kogende mælkeblanding i æggemassen og kom den tilbage i gryden.
Legeres ved omrøring til 80 grader. Den udblødte husblas røres i. Fryses på paco-bæger og køres op ca. 1 time inden brug.

Anretning:

Lav en flot dut af hvid choko-mousse og lav en fordybning heri med en varm ske. Anret en quenelle af 10 gram caviar i fordybningen. Kugl isen op og placér ved siden af moussen. Drys rå lakridspulver og hakkede tørrede oliven over retten.