Opskrift
13.08.2015

Himmelhavs rabarberdrøm

Få opskriften på den lækreste rabarberdessert her.
Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 bdt. rabarber
  • 2 stænger vanille
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • 40 g hvid chokolade
  • 16 stk. hasselnødder uden hinde – ristede
  • 50 g sukker
  • 1 dl æggehvider
  • ½ pt skovsyre
  • ½ pt citronmelisse
  • 6 stk. Oreos kiks – pulveriseret
  • 2 spsk. Proespuma – Sosa
  • 2-3 g Gellan Gum – Sosa
  • 1-2 dråber rabarber aroma – Sosa
  • 4 kugler vanilleis eller rabarbersorbét

Fremgangsmåde

Rabarberne vaskes. 4 stk. skæres som stænger/barrer, som bages ved 120 grader med sukker på, til de er møre. 4 stk. skæres ud i små skiver/tern og gemmes til senere brug. Resten koges med vand, sukker og vanillestænger til de er møre.

Laves til puré, væden sigtes fra og deles i 3: rabarberlage, syltede rabarber og gelé. Til sifon bruges rabarberlagen sammen med æggehvider, som blendes med Proespuma og fyldes på sifonflaske – der bruges 2 gaspatroner.

De små tern syltes i lagen og gemmes til senere brug. Cremefraichen og lidt af puréen varmes og røres sammen under opvarmning. Chokoladen tilsættes. Hældes i ønsket serveringsskål (4 stk). Stilles på køl. Resten af lagen (ca. 3 dl) og Gellan Gum koges op til 87 grader, sættes på køl til næste dag, blendes til broken gel.

Det hele anrettes pænt og abstrakt oven på rabarbercremen i de 4 glas. Serveres med vanilleis eller rabarbersorbét.