Dennis Rafn og Tommy Jespersen
Artikel
08.06.2018

Fri leg i sommerkøkkenet

Hvad sker der, når to gamle kendinge (den ene lidt yngre end den anden) sætter hinanden stævne omkring et køkkenbord med udfordringen: Leg jer til nogle flotte sommerretter med al den respekt, som årstidens fantastiske råvarer fortjener?

Dennis Rafn, kok og inspirationskonsulent, har inviteret Tommy Jespersen, souschef på Falsled Kro og deltager på Det danske Kokkelandshold, på besøg i demokøkkenet hos BENT BRANDT.

De to har kendt hinanden siden 2013, hvor Tommy deltog ved WorldSkills i Leipzig. Året efter blev han optaget på Junior Kokkelandsholdet, hvor Dennis er coach, og i 2016 blev den unge ildsjæl udnævnt til holdets kaptajn. I 2017 trådte Tommy så ind i 'de voksnes rækker' som fuldgyldigt medlem af Senior Kokkelandsholdet.

Trods et lunt, roligt og sindigt gemyt er Tommy et konkurrencemenneske, og det er gennem årene blevet til adskillige flotte placeringer i alt fra chokolade til vildt. Også Dennis stortrives i konkurrencekøkkenernes åndeløse spænding – både som mentor, inspirator og som dommer i nationale og internationale konkurrencer.

Men der var nu ikke meget kamp i køkkenet den dag, hvor de to ferme kokke skulle efterleve redaktionens ønsker om en serie inspirerende billeder af lækre sommerretter. For der var fuld enighed om udgangspunktet: Respekt for sommerens fantastiske råvarer, der er på sit højeste lige nu. Eksempelvis spæde urter, jordbær, asparges, nye kartofler og lam – alt sammen med masser af saftspændt smag og en tekstur, der kræver nænsom, al dente tilberedning.

Så billederne er resultatet af fri leg i køkkenet – en leg, hvor begge naturligvis vil være den bedste. Leg med, og lad dig inspirere…

Råmarineret laks med rygeost.
Hvide asparges med østersvinaigrette, persillecreme og sprød gris
Stegt pighvar med små gulerødder, artiskokpuré, syltede artiskokker, pocherede vagtelæg og små, nye kartofler
Lam med urtesufflé, tærte med kantareller, majs, tomat og selleri i variationer
Cremefraichemousse med jordbær, hindbærsorbet, financière, karamelsauce og pynt.