Opskrift
13.06.2016

En sikker succes: Jorbær-sorbet

Gelatier-uddannelsen handler ikke kun om videnskaben bag den italienske gelato, men også om andre is-delikatesser. Her er et eksempel på 1 kg meget velsmagende sorbet.

Ingredienser

  • 400 g jordbær
  • 180 g sukker
  • 55 g tørret glykose
  • 26 g druesukker
  • 7 g is stabilisator (evt. coldline)
  • 10 g citronsaft
  • 320 g vand

Fremgangsmåde

Du kan bruge jordbær, der er friske, frosne eller som puré. De frosne er ofte fyldt med smag, mens friske jordbær kan variere meget i smag alt efter sort og modenhed.

Rør stabilisator ud i sukker, glykose og dextrose. Kom blandingen i en gryde, tilsæt vand og giv et kort opkog for at opløse sukkeret. Tag gryden af varmen, tilsæt jordbær og citronsaft. Blend det hele, til det er uden klumper. Fryses i en ismaskine.

Opbevar jordbær-sorbet'en ved -18°C.

Serveres ved -12°C.