Opskrift
11.08.2025

'Cremet korn' med Fyrtårnsost og friske krydderurter.

Velsmagende cremet ret - måske det danske svar på risotto. Opskrift af Emilie Qvist Kjær.

Ingredienser

  • 100 g hele kerner (byg, rug, kuglehvede etc.)
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 3-4 dl grøntsagsfond
  • Lidt salvie
  • Finthakket persille og purløg
  • 80 g hård ost (f.eks. Fyrtårnsost fra Thise)

Sådan gør du

Vask kernerne grundigt. Sæt dem over i rigeligt vand. Kog uden salt! Når kernerne begynder at “sprække”, slukkes der for varmen og de tilberedes færdigt ved eftervarmen. Lad stå min. 20 minutter. Sigt vandet fra.

Snit løg, hvidløg og salvie fint. Svits det af i en gryde med lidt
olie. Tilsæt derefter de kogte korn samt hvidvin. Kog det ud. Tilsæt derefter grøntfond lidt efter lidt. Det skal ikke være vandet, men koges sammen. Efter 20-25 minutter med jævn omrøring, skal kornet gerne være ‘cremet’ og tages af blusset. Der røres revet Fyrtårnsost i og toppes med finthakkede urter.

Server straks.