Opskrift
09.08.2019

Comwells müslibar

Her får du opskriften på lækre, energirige müslibarer fra Comwell Sport Rebild Bakker.
1 bradepande

Ingredienser

  • 125 g hasselnødder
  • 450 g tørrede abrikoser
  • 450 g tørrede kirsebær eller tranebær
  • 125 g græskarkerner
  • 125 g solsikkefrø
  • 125 g hørfrø
  • 200 g havregryn
  • 100 g hirseflager
  • 100 g speltflager
  • 1¼ dl vand
  • 3¾ dl fast, dansk honning
  • 2½ dl tahin (sesampasta)

Fremgangsmåde

Hak hasselnødder, abrikoser og tørrede kirsebær/tranebær groft, og kom dem i en skål. Vend græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø, havregryn, hirseflager og speltflager godt sammen i en anden skål. Kog vandet, og bland honning og tahin med det kogende vand.

Vend alle ingredienser godt sammen til en samlet masse. Spred massen ud i en hel bradepande foret med bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå, og bag i ovnen ved 190° i 20 minutter. Tag bradepanden ud og vend forsigtig dejen. Skru ned på 160° og bag i yderligere 15 minutter.

Sæt hele den varme müsliplade i pres. Læg en tilsvarende bradepande ovenpå sammen med noget tungt, så müslipladen presses godt ned. Lad den stå i pres til dagen efter, og skær den så ud i passende stykker.