Opskrift
22.07.2022

Citronmarmelade

Lækker opskrift fra Dennis Rafn.

Ingredienser

  • 800 g økologiske citroner (ca. 9 stk)
  • 1 ltr. vand
  • 675 g øko rørsukker
  • Vand til opkog
  • 1 knsp salt
Citronmarmelade

Fremgangsmåde

Citronerne vaskes og skæres i så tynde skiver som muligt. Fjern alle sten. Skiverne kommes i en gryde og dækkes med vand, koges op og koger sagte i 5 minutter, hvorefter de kommes i en sigte og vandes hældes ud.

Kom de kogte skiver i en gryde og kom sukkeret, vandet og saltet på og kog op. Rør jævnligt til det begynder at tykne (koges til den er i rette konsistens i kold tilstand). Herefter kan marmeladen henkoges for længere holdbarhed. Fyldes (2 cm friplads i toppen) i patentglas der er dampet.

Henkogning: kom de lukkede patentglas i en kold ovn og varm op til +1100C til marmeladen bobler. Afkøles i ovn/på bord. Nu er glasset hermetisk lukket og holdbarheden forlænget.