Opskrift
05.05.2025

Cavatelli con saggio

Cavatelli med årstidens svampe, salvie, kapers og pinjekerner

Ingredienser pastadej uden æg

  • 400 g semulina-mel/durum
  • 1 stk. salt
  • 2,4 dl vand
  • Evt. vand til justering

Øvrige ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 spsk. kapers
  • ½ bdt. salvieblade
  • 400 g svampe efter årstiden
  • ½ dl solsikkekerneolie
  • 2 spsk. ristede pinjekerner

Sådan gør du

Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.

Rul pastaen ud i tynde stænger på ca. 1 cm tykkelse og skær dem i ca. 1,5 cm stykker. Trykkes flade med tommelfinger, mens den trækkes hen over bord, så den får klassisk cavatelli-form. Koges i saltet vand i 4 minutter.

Svampe skæres i mundrette stykker og steges helt gyldne i olien, skru ned og tilsæt smør til det bruner. Kom groft hakket salvie ved samt kapers og pinjekerner, vend det hele sammen, og du er klar til servering.