Opskrift
21.07.2017

Brændende kærlighed

Serveret i askebæger, lavet som en hilsen til Rasmus Munks farmor der døde af lungekræft.

Kartoffelsifon

  • 500 g kartofler
  • 1 ltr. sødmælk
  • 20 g salt
  • 1 porre
  • 300 g smør
  • 1 g Xantana

Dehydreret tomat

  • 50 g crutomat (frysetørret tomat)

Puffet kartoffel

  • 100 g Airbag Farina Patata
  • 300 g neutral olie
  • 10 g Sosa Black Powder
  • 10 g porreaske

PorreAske

  • 5 porrer

Ristede porrer

  • 5 porrer
  • 200 g smør

Kartoffelsifon

Kartofler skrælles og skæres i grove stykker. Koges i mælk med porre, smør og salt, til det er mørt. Blend helt glat og sigtes. Røres derefter op med Xantana. Fyldes derefter på sifonflaske og gives 3 patroner. Holdes varm ved 55°C i vandbad.

Dehydreret tomat

Tag den frysetørrede tomat og blend til en fin støv.

Puffet kartoffel

Varm olien op til 180°C og puf Airbag op til det er luftigt og smag til med salt og vend med aske samt farve.

PorreAske

Tag toppene af porrerne og rist dem i ovnen ved 180°C til de er helt sorte. Tag dem ud af ovnen og lad den afkøle. Blendes herefter til en fin aske.

Ristede porrer

Skær porrerne i fine tern, rist dem op i smørret ved svag varme i ca. 16 timer, til de er gyldne. Smag til med salt.